Henrik Ydes Stir Fry Sauce fra Irma.. & ost!

Fredag aften havde jeg sat min morbror stævne. Vi skulle lave mad. Lave mad og spise ost. Lave mad, spise ost og drikke vin.. Det er så hyggeligt, specielt fordi han bor lige nede om hjørnet.. så er heller ikke så langt hjem når man har lavet mad, spist ost og DRUKKET VIN;)

Planen i fredags var at prøve en af Henrik Yde Andersens nye saucer fra Irma. Henrik Yde er ejer og grundlægger af Michelin restauranten Kiin Kiin i Guldbergsgade hvor jeg har været 2 gange så jeg havde store forventninger til saucen.

Henrik Yde har fremstillet tre thai saucer til Irma. En rød karry, en grøn karry og så stir fry saucen. Alle 3 saucer er færdige saucer som bare skal blandes med kød, kylling, fisk og/eller grøntsager. Pakkerne sælges i 1/2 liter pakker for 39 kr stykket.

Tilbage til madlavningen. Vi prøvede som sagt stir fry saucen med kalvekød og det blev rigtigt lækkert.

Stirfry med kalvekød – 2-3 personer

400 g kalvekød i strimler (vi brugte Irmas Limousine kalvestrimler)

400 g blandede grøntsager (vi brugte friske grøntsager; broccoli, løg, forårsløg, gulerødder, selleri og champignon – men halvt så mange grøntsager samt de frosne af slagsen vil også være helt fint)

1/4 liter Irmas stir fry sauce

Frisk basilikum

Jasminris (ca. 2-3 dl)

Kog risene efter anvisningen på pakken. Husk de skal stå cirka 10 minutter og trække.

Skær alle grøntsagerne i små skiver/strimler/stykker så de er klar til at komme på panden.

Kom olie i en dyb pande eller wok og kom kalvestrimlerne i. Lad dem stege i 1-2 minutter. Kom grønsagerne i og steg dem med i 2 minutter. Kom nu stir fry saucen i og lad det hele koge i cirka  3 minutter. Tag panden af varmen og server straks med ris og basilikum.

Efter en vellykket thai middag skulle der spises ost, og i dagens anledning havde vi indkøbt 5 af slagsen. Alle sammen danske oste. Mad og Vin i Magasin har efterhånden fået et ganske velasorteret udvalg af dansk produceret oste og det vil jeg gerne støtte op om.

Alle ostene smagte fantastisk, men min favorit denne aften var Knuthenlund No. 25 som var en mild 0g blød gedeost, der smagte helt fantastisk.

Og nåh jaa.. vinen smagte også superb:)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.