Kød – Mos – Ost!

Der har været et par forslag og gode ideer på andre madblogs (specielt hos MissMuffin) til hvordan man bedst får brugt sine rester og undgår madspild så nu vil jeg lige deltage i debatten og give en ide med..

Noget af det vi oftest har tilbage herhjemme er kødsauce/ sauce bolognese eller en mere krydret chili con carne. Heldigvis er der mange dejlige “reste-retter” man kan lave af netop dette. En mulighed er den klassiske pitabrød med salat og andre grønsager, eller måske lækre små empanadas som er små dejpakker som kødsaucen bages ind i.

Denne dag besluttede vi os for at bruge kødsaucen bagt med kartoffelmos på toppen og gratineret med ost. Vi tilsatte også en håndfuld ærter, både for synets skyld (grønt er jo godt for øjet;)) men også for at give lidt ekstra smag.

Kun fantasien sætter grænser når det kommer til at bruge sine rester. Lad os sammen prøve at mindske mængden af mad som vi danskere smider ud. 15-20% af alt det mad vi køber eller omkring 63 kilo mad per person direkte i skraldspanden er bare ALT for meget.

Læs meget mere om brug af rester og om hvor meget mad der egentlig ryger i skraldspanden på Stop Spild af Mads hjemmeside.

2 thoughts on “Kød – Mos – Ost!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.