MadOplevlser – Amalie

Restaurant Amalie i Amaliegade er indbegrebet af danskhed med lækkert smørrebrød serveret på Royal Copenhagen service mens røde og blå tingsoldater skåret i træ ser på.

Før vi flyttede til Vesterbro var vi stort set nabo til Amalie så vi er kommet der rigtig meget gennem de sidste par år. Stedet drives af to ældre ægtepar hvor mændene står i køkkenet og damerne serverer i restauranten.  Der er masse af charme og alt der kommer ind på tallerken er hjemmelavet.

Menukortet byder først og fremmest på fisk, som sild – 6 forskellige af slagsen, pandestegt rødspættefilet, laksefiskefrikadeller, ål, rejer og laks. Derudover har kortet omkring 10 forskellige små frokostretter/smørrebrød at vælge imellem. Her er min favorit “Marys kys” som er toast med kyllingebryst og skinke i en champignon cremesovs og bacon – uhaa det er godt.

  Marys kys

Andre mulige frokost kandidater er pariserbøf, tatar, dyrelægens natmad, mørbradbøf, oksebryst, hjemmelavet leverpostej, roastbeef og hønsesalat med bacon på toast – Det er Sebastians favorit ♥

Toast med hønsesalat

Vi delte desuden en pandestegt rødspættefilet og den tog bestemt kegler med hjemmerørt remoulade og citron. Der findes også en version med rejer og mayonnaise.


Endelig serverer Amalie ost eller en lille kage eller chokolade til kaffen.

Prismæssigt er vi i den lidt høje ende, specielt for drikkevarer, men sådan er det jo når man sidder kun godt 50 meter fra Amalienborg. Om sommeren er der et par enkelte borde ude på fortovet hvor der er sol til frokost.

Restaurant Amalie er også at finde på Michelins liste over anbefalede restauranter i Køvenhavn og det forstår man godt. Amalie har også min bedste anbefaling.

Restaurant Amalie

Amaliegade 11

1256 København K

Se mere her.

Reklamer

4 thoughts on “MadOplevlser – Amalie

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.