Mousserende Ribsvin fra Bornholm

Langfredag havde vi min morbror på besøg til en gang BBQ i haven. Vi stod for pølser og snask – han havde vin med! En super god deal for os da han ved en hel masse om vin og altid finder nogle sjove flasker frem fra vinreolen.

Denne gang havde han en mousserende ribsvin med fra Bornholm. Vinen kommer fra Vingården Lille Gadegård som ligger lidt syd for Aakirkeby på Bornholm.

Vingården startede sin vinproduktion i 1995 men de første år dog kun med jordbærvin. I 2000 fik Danmark status som vinland og så blev der plantet druer på Lille Gadegård. De første druer blev høstet i 2002 og brugt til at producere en rødvin. Siden sommeren 2005 har Lille Gadegård også haft brænderi og prodcucerer idag både whisky og brændevin.

Vinen som min morbror havde med var som sagt en mousserende ribsvin med en flot rød farve. Vi startede ud med et glas til lidt antipasti men det var den godt nok en anelse for sød til.  Så gik den meget bedre til de friske jordbær som vi spiste til dessert. Vinen i sig selv er meget sød og den skal helst serveres rimlig afkølet. Jeg ville drikke den som en dessert vin eller måske som en velkomst drink.

Jeg synes det er fantastisk at vi har steder som Lille Gadegård og jeg har bestemt fået blod på tanden for at prøve flere af deres vine selvom jeg godt ved at de jo ikke kan måle sig med mine elskede Californiske Chardonnays eller en hvid Bourgogne,  men det gør heller ikke noget. Lille Gadegård er dansk produceret og det gør det til noget helt specielt i mine øje.

Hvis du har lyst til at læse mere om Lille Gadegård kan du tage en kigger på deres hjemmeside. Der kan du også se hvornår de har rundvisninger og vinsmagninger på deres vine.

Reklamer

3 thoughts on “Mousserende Ribsvin fra Bornholm

  1. Hej. Der produceres også solbær og mousserende stikkelsbær vin fra samme producent. Som vinbonden siger, vin fra jord til bord, smagen af Bornholm.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.