Lammekølle med ovnkartofler

Jeg har haft besøg af mine tyske svigerforældre i weekenden som har brugt et par dage på at give vores lille have en kæmpe make-over så vi nu har egne jordbær og tomater – jo jo har da også høstet den første lille røde tomat – håber på mange flere..

Vi har grillet det meste af weekenden men igår tog vejret noget af en drejning, og vi sluttede derfor weekenden af med en lækker lammekølle med ovnkartofler.

Lammekølle med ovnkartofler – 4 personer

1 lammekølle (med eller uden ben)

Lidt smør/olie

Hvidløg (efter smag og behag)

Et par kviste frisk rosmarin

Salt + peber

1 kg kartofler

Start med at trimme køllen for eventuelle sener og gnid den ind i lidt olie samt presset hvidløg og rosmarin. Lad den ligge og trække i en times tid.

Brun køllen i lidt smør eller olie i en dyb pande eller gryde til den har taget farve på alle sider. Flyt den over i et ovnfast fad med lidt olivenolie og sæt den i en forvarmet ovn ved ca. 160 grader (jeg brugte grill/varmluft).

En lammekølle skal have cirka 1 time per kg hvis den er med ben, og 50 minuter hvis den er uden ben – den er færdig når kødet er så mørt at det stort set falder af benet.

Kartoflerne skrælles og de største skæres i halve. Når der er cirka 45-50 minutter tilbage til stegen er færdig hældes kartoflerne ned i det ovenfaste fad sammen med lammekøllen og steger med det sidste af tiden.

Skær lammet i skiver og server det sammen med de sprøde ovnkartofler, en grøn salat og tzatziki + et godt glas rødvin.

Advertisement

2 thoughts on “Lammekølle med ovnkartofler

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.