Amerikanske pandekager

Sidste uge da jeg var i Paris købte jeg en blinis pande i køkkenbutikken La Bovida. Jeg har ikke fået lavet blinis endnu, men størrelsen gør at panden jo også passer rigtig godt til amerikanske pandekager så det var menuen til morgenmad på denne søndag.

Amerikanke pandekager – 10-12 stykker

4 dl kærnemælk

1 æg

250 g hvedemel

2 tsk sukker

1 tsk vanillesukker

1 tsk natron

En knivspids salt

Start med at dele ægget så du har blomme og æggehvide hver for sig. Pisk æggehviderne stive og stil dem til side for nu. Rør herefter æggeblomme og kærnemælk sammen og tilsæt de tørre ingredienser. Når det hele er rørt sammen vendes æggehviderne forsigtigt i. Herefter skal der ikke røres så meget i dejen da æggehviderne ellers falder sammen og så bliver pandekagerne ikke lige så luftige som de ellers ville være blevet.

Smelt lidt smør på en pande og hæld lidt dej på til pandekagen har den ønskede tykkelse. Vend den efter ca 2 minutter og steg den så på den anden side. Pandekagerne smager bedst hvis de spises lige med det samme men de kan sagtens holdes varme i en ovn eller gemmes til dagen efter og så varmes op igen.

Server med ahornsirup eller hvad man nu lyster.

Reklamer

10 thoughts on “Amerikanske pandekager

  1. Sikke en sød pande :)
    Jeg lavede også amerikanske pandekager til morgenmad/brunch i dag, forsøgte at tilsætte kakao i stedet for mælk, det var nu meget skægt.

    1. Det er en rigtig fin lille pande. Og ja det kan jeg klart anbefale. De har 90 års fødselsdag her i efteråret så der var masser af tilbud i den lille butik på hjørnet af Rue Monmartre. Der ligger også et par andre køkkenbutikker i samme område hvis du gar ned af Rue Monmartre og området omkring Rue Etienne Marcel men jeg synes som privat person at La Bovida er bedst. De andre bliver hurtigt meget industrielle og sælger gryder der er så store man kunne tage bad i dem :) God tur!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.