Jul på Café Petersborg i Bredgade

I fredags var jeg til julefrokost på Café Petersborg i Bredgade med min familie og det var simpelthen indbegrebet af julestemning.

Café Petersborg er en af de ældste restauranter i København og stammer helt tilbage fra 1700 tallet hvor russiske sømænd som lå til kaj på Toldboden kom her da stedet fungerede som russisk konsulat i København men samtidig også serverede mad og drikke.

Til daglig serverer Café Petersborg gode danske retter og smørrebrød, men hver år i December bliver menuen skiftet ud med en julemenu som byder på alt hvad ens julehjerte kan begære.

Her er hvad vi spiste:

Vi startede med en sildeanretning som bød på marineret sild, hvide sild og karrysild.

Efter sildeanretningen fulgte fiskeanretningen som bestod af lun fiskefilet, rejer med mayonnaise, fersk røget laks og ål med røræg.

Til hovedret fik vi serveret alle de lækre sager som man tænker på når man tænker julemad. Her var hjemmelavet sylte og medister med rødkål og surt. Æbleflæsk med løg, ribbensteg med rødkål og lun andesteg.

Måltidet blev sluttet af med ost; Brie, mild skæreost og gamle Ole med rom og sky og til sidst en portion ris a l’amande MED mandel som jeg var så heldig at vinde hvilket udløste en lille plade chokolade :-)

Til maden drak vi juleøl og snaps (kortet tæller hele 10 styks) så vi var i dejligt humør da vi forlod stedet efter næsten 4 timer. På dette tidspunkt var svenskerne ved nabobordet også begyndt at synge.

Julefrokost på Café Petersborg kan bestemt anbefales, det er blevet tradition i min famile kan jeg godt afsløre. Men ring i god tid og bestil bord for der bliver hurtigt booket op i December.

Adresse: Café Petersborg – Bredgade 76, København K

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.