MadOplevelser – Chai Wong

I sidste uge var jeg endelig på Chai Wong på Frederiksberg. Chai Wong kalder sig selv et asiatisk spiisehus og det må siges at være en restaurant lige efter mit madhjerte. Jeg elsker asiatisk mad og specielt hvis der er mulighed for at vælge lidt på kryds og tværs mellem de forskellige køkkener.

Maden på Chai Wong er især inspireret af Thailand og Vietnam hvilket jo ikke er dårligt.

Vi ankom som nogle af de første gæster denne aften. Jeg tror kun der var kun en 2-3 andre par på dette tidspunkt. Der var dog allerede meget varmt i restautanten og det blev bestemt ikke bedre senere på aften da restauranten blev fyldt op.

Vi lagde ud med en Singha øl og en lemonade og med at nippe til en gang rejechips med en skøn chilidip, lækkert.

Til forret havde vi bestilt tre små retter til deling og det blev til en omgang forårsruller med sød chilidip, tempura stegte rejer med wasabi og sesam og en oksekøds salat med mynte og spicy yam dressing.

Sidstenævnte er en af mine absolut favorit spise, og jeg blev bestemt ikke skuffet, alle retterne smagte vidunerligt.

Mens vi sad og spiste forretter blev restauranten efterhånden fyldt op. Jo flere mennesker der kom, jo varmere blev der. En af grundene til dette er nok at man sidder MEGET tæt på Chai Wong. Bordene står simpelthen så tæt at det er umuligt at komme ind på sin plads hvis der allerede sidder nogen ved bordet ved siden af. Det mindede mig mest af alt om den gang jeg boede i Paris hvor man også sidder så tæt på de små bistroer at tjenerne rent faktisk løfter de små cafeborde ud for at man kan komme ind og sidde.

Jeg kunne have delt stol med min nabo ved siden af… Det er altså ikke i orden.

Den ene af tjenerne som tidligere havde gået rundt og skænket vand op var nu helt forsvundet og vand fik vi ikke mere af. Der var kun en enkelt anden tjener at få øje på hvilket betød at vi sad MEGET længe med vores tallerkener efter vi havde spist forret, og rundt omkring os sad de fleste andre gæster og ventede længe på at få lov at bestille både drinks og mad. På det her tidspunkt var servicen gået stort set helt i stå.

På et tidspunkt kom den ene af kokkene den stakkels tjerner til undsætning og begyndte at servere maden fra køkkenet. Desværre havde vi stadig tallerkenerne stående på bordet fra vores forret og i og med der er ikke var plads mellem bordene til rigtig at komme rundt blev det lidt af en udfordring at få skiftet vores tomme forret tallerkener ud med hovedretten.

Maden var dog igen fantastisk. Vi spiste stegt gris med chili og basilikum serveret med æg og ris. Det er en af Chai Wong’s signature retter og det smagte også virkelig lækkert. Lige tilpas spicy uden at det blev for meget.

Udover grisen fik vi rød kokos karry med kylling, svampe og jasminris. Dejlig cremet karry som smagte præcis som en rød karry skal smage. Sådan en karry der gør en glad i maven.

Desværre var vi på det her tidspunkt løbet tør for drikkevarer og det viste sig at være stort set umuligt at få lov at bestille en omgang mere. Da vi endelig fik fat på en tjener gik der 10 minutter inden hun kom med en ny øl, og den lemonade vi havde bestilt kom aldrig. Tjeneren med vandkanden var stadig missing in action hvilket betød at vi faktisk ikke havde noget at drikke til vores hovedretter. Hvis man kombinerer det med at man sidder tæt og at det var virkelig varmt i lokalet så var det altså ikke nogen særlig god kombination.

Selvom maden var lækker, virkelig lækker, havde vi mest lyst til at komme ud da vi var færdige med at spise. Vi fik fat i en regning men der kom aldrig nogen for at tage imod betaling. Vi måtte derfor op og stå i kø i baren for at få lov at betale – på dette tidspunkt gik begge kokke rundt med mad inde i restauranten og prøvede at gennemskue hvem der havde bestilt hvad.

Så mit besøg på Chai Wong var altså en lidt blandet fornøjelse.

Maden er super lækker, og virkelig veltilberedt – servicen var helt til hest!

Jeg håber virkelig at den dårlige service og lange ventetid skyldes at der var sygdom eller andet fravær den dag vi var på besøg. Jeg har ikke gjort op med mig selv om jeg har lyst til at tage tilbage en anden gang for at finde ud af det.

Chai Wong

Adresse: Thorvaldsensej 2, Frederiksberg C

 

 

 

 

 

Reklamer

3 thoughts on “MadOplevelser – Chai Wong

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.