Surdej igen igen..

 

Hov fik vidst aldrig givet en update på min surdej, men vi klarede den til dag 10 hvor surdejen så endelig var klar og skulle stå sin test. Der blev rørt godt rundt i surdejen inden brug, og så tog jeg cirka 1 dl som blev brugt i min brøddej.

Det første brød jeg bagte med surdejen var flutes fra Meyers bagebog. Der skulle ikke nogen fordej til så det var bare at gå i krig.

Flutesne smagte virkelig skønt og havde en dejlig krumme, men jeg kunne dog godt have ønsket mig at de havde haft en anelse mere farve og været bare en anelse mere sprøde og baguette lignende som i bagebogen. Det var vidst noget med fugt og ovn temperatur som ikke gik helt som planlagt, men så må man jo bare prøve igen.

Efter man har brugt af surdejen er det vigtigt at huske at “fodre” den igen med surdejsopfrisker så den er klar til næste gang.

Med den 1 dl jeg brugte til min dej, friskede jeg op med følgende forhold:

  • 0,75 dl vand
  • 1,5 spsk. hvedemel
  • 2 tsk rugmel
  • 2 tsk grahamsmel

Der blev rørt godt rundt og voila, surdej klar til næste gang.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.