4th of July lagkage

imageI morgen er det USAs uafhængighedsdag. Det betyder denne her weekend er 4th of July weekend hvor man må gå all in på alt der er amerikansk og hvidt, rødt og blåt.

Vi fejrer weekenden med at drikke iskaffe og spise lagkage pyntet som det amerikanske flag. Pynten er jordbær skåret i halve skiver og blåbær.

Som fyld i lagkagen har jeg pisket 1/2 l. piskefløde med 2 spsk. vaniljesukker og herefter vendt flødeskummen sammen med en halv pose knuste makroner. Flødeskummen er smurt ud på lagkagebundene og lagt sammen med jordbær og bananer og en smule revet hvid chokolade.

Af andre slags lagkagefyld kan jeg anbefale at vende flødeskum sammen med knuste rutebiler eller knuste daim chokolader i stedet for makroner. En anden favorit herhjemme er smeltet afkølet nougat som røres sammen med flødeskum og pyntes med mandelsplinter let ristet på en tør pande. Endelig kan man koge og blende alle slags bær og blande sammen med flødeskum. Jeg har en forkærlighed for brombær og lakrids som var i knaselagkagen vi spiste til min søns fødselsdag. Her var lagkagebunde erstattet af nøddebunde.

Hvis man er til lidt federe flødeskum kan man røre en halv pose kagecreme i sin flødeskum, det smager fortrinligt. Er man til den lettere udgave kan man i stedet røre sin flødeskum sammen med et par spsk. skyr – det giver en let syrlighed.

Mulighederne er mange, det er bare at prøve sig frem.

Nu vil jeg gå i gang med et par salater til i aften. Hvis vejret holder står menuen på grillet bøf og amerikansk rødvin – det er jo trods alt kun søndag en gang om ugen.

image

> Vi er ret vilde med alt amerikansk herhjemme – her er det første arvingen i gang med at smovse en donut <<

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.