Grønne linser med chorizo og tomat salsa

image

Skøn og velsmagende Jamie Oliver ret hvor vi dog har valgt at bruge chorizo pølser i stedet for almindelige pølser. Det giver bare et ekstra kick. Brug en god købe tomat (chili) salsa, eller lav en selv ved at brune et lille løg, 2 fed hvid hvidløg, 2 knuste små tørret chili og en lille kanelstang på en pande. Når det hele har taget farve skrues der op for varmen og der tilsættes 1-1/2 spsk. rødvinseddike. Når eddiken er fordampet og kogt ud tilsættes en dåse hakket tomater.

Nu skal det bare simre i 30 minutter og så smages til med salt og peber, så er der salsa.

Grønne linser med chorizo – 2 personer

  • 200 g linser – OBS! Linserne bliver bedst hvis de får lov at ligge i blød i minimum 6 timer inden de koges.
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk rødvinseddike
  • 2 laurbærblade
  • en håndfuld bredbladet persille, hakket
  • 4-6 chorizo pølser (alt efter størrelse)

Tænd oven på 200 grader og kom dine chorizo pølser i et ovnfast fad. De skal have cirka 25 minutter til de er gode.

Kog de grønne linser efter anvisningen på pakken. Der står som regel at de skal dækkes af vand og så koge i cirka 20 minutter (hvis de altså har ligget i blød først). Linserne koges sammen med hvidløg og laurbær.

Efter 20 minutter hældes vandet fra (hvis der er noget tilbage) og hvidløgene mases og blandes i linserne. Vend linserne med olie og rødvinseddike og smag til med salt og peber. Man kan eventuelt også smage til med lidt af den olie som er kommet fra chorizo pølserne og som kan skrabes op fra det ovnfaste fad. Vend til sidst den hakkede bredbladet persille i og server med tomat salsa og chorizo på toppen.

Det er noget som luner på en kold aften.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.