Havtorn marmelade

image image image

Vi har lige købt sommerhus ved vandet og til min store glæder vokser der massevis af havtorn som smager skønt og er fyldt med c vitamin. Faktisk har jeg læst mig frem til at et enkelt havtorn bær indeholder lige så meget c vitamin som en helt appelsin! Så et enkelt eller to bær i din juice eller smoothie, det giver altså noget.

Selve marmeladen laves ligesom alle andre marmelader med bær og cirka halvt så meget syltesukker. Da havtorn er ret sure kan det anbefales at bruge en anelse mere syltesukker så hvis man har 800 g bær ville jeg bruge 450-500 g syltesukker.

Havtornen plukkes nemmest ved at klippe grenene af med en havesaks og så ligge dem i fryseren i et døgns tid. Når bærrene er frosne er de meget nemmere at plukke af grenen. Skyld bærrene, kom dem op i gryden, hæld syltesukker ved og lad det koge i cirka 10 minutter. Pres derefter marmeladen gennem en si for at fjerne små stilke og urenheder. Hæld herefter marmeladen på skoldede glas og skru låg på. Så kan de holde sig uåbnet i flere måneder.

Hvis man ønsker sig en lidt tykkere marmelade kan man også blende bærrene inden de koges sammen med sukker. Så skal man dog være lidt grundigere med skyldningen.

Spis marmeladen på brød eller til kager eller sammen med ost. Den er særlig god sammen med blåskimmelost,

Advertisement

2 thoughts on “Havtorn marmelade

  1. Når havtorn-på-stilk har været frosset ned et par døgn, tager du dem op i en box med låg og giver dem en kraftig rystetur – det tager kun få sekunder. Så ligger alle bærrene løse i bunden lige til at skylle, når grene og andet skidt er fjernet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.