Forår betyder frisk fisk

Nu har vi endelig passeret 1.marts som ikke kun er min fødselsdag (HURRA) men også den første forårsdag. Så kan det gode vejr godt snart komme an. Forår (og sommer) betyder frisk fisk, favoritten er direkte på grillen men det må nok vente lidt endnu, så tager vi en paneret en på panden mens vi venter…

Friske fisk fra fiskehandleren på Værnedamsvej

 

Tricket ved rigtig gode og lækre paneret fisk på panden er at bruge rugmel. Det har jeg lært af min far som selv er super til at stege fisk. Jeg havde købt rødfisk fileter som lige fik en tur i rugmelen og så på pannden (altid skind siden først!) i 10-15 minutter til de er sprøde og fiskekødet er dejlig hvidt. Fisk på panden skal kun vendes en enkelt gang så check kødet og skindet er klart inden du vender fisken.

Jeg serverede mine panerede rødfisk fileter med lime, grøn salat or ærtepure, det smagte fantastisk. Det smagte af forår og sommer.

Hjemmelavet Ærtepure

En stor håndfuld ærter (jeg brugte frosne fra fryseren)

1 spsk. creme fraiche

Lidt lime, salt og peber

Varm ærterne op i en dyb gryde så de bliver varmet igennem. Tag dem a komfuret og mos dem med en stavblender. Tilsæt 1 spsk. creme fraiche, et sprøjt lime samt salt og peber. Anret under eller ved siden af fisken. Lækert.

Advertisement

2 thoughts on “Forår betyder frisk fisk

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.