Von Hayns go to Bornholm

Bornholm, Bornholm, Bornholm… med børn.

Mange har spurgt om jeg ikke vil dele lidt hvad vi så og lavede da vi var på Bornholm, specielt hvis man er afsted med børn. Og det vil jeg da gerne. Jeg syntes vi fik set og oplevet rigtig meget på den uge vi var afsted men der er helt sikkert nok til at komme tilbage en anden gang.

Jeg har skrevet indlægget som en dagbog for at huske det hele og så kan man jo bare plukke lidt ud hvad man finder interessant. Jeg har også samlet en lille liste med ting vi fik anbefalet men som vi ikke nåede denne gang. De er på ”næste tur til Bornholm” listen:

Vi boede på et feriecenter ved Dueodde Strand i små ferieboliger hvor der både var inde og udendørs pool og legeplads. Husene var en smule nedslidte med pool faciliteterne var helt i top og kun 5 minutter til den mest fantastiske og børnevenlige strand. Der var en lille købmand og pizzaria cirka 500 m væk hvor vi gik ned og hentede morgenmad. Vi ville helt sikkert overveje at bo her igen hvis vi skal tilbage. Alternativt ville vi nok kigge oppe i Gudhjem eller Allinge-Sandvig, men her er ”stranden” selvfølgelig mindre børnevenlig med klipper.

På vores første dag kørte vi til Svaneke hvor vi startede med at gå rundt i de små gader og besøge Bolcheriet, Svaneke Chokoladeri og Johan Bülow lakrids. Derefter kørte vi en tur rundt i Svanekes gader med hestevogn. En fin lille tur med afgang fra torvet som tager cirka 15 minutter. Til frokost spiste vi på Svaneke Bryghus – jeg kan anbefale deres fiskefrikadeller mums. Efter frokosten gik vi ned og besøgte Art Box Bornholm som er et galleri der sælger kunst fra Øen. Virkelig fint sted hvor vi købte et par fine billeder og hvor ungerne fik lov at sidde og tegne og lave kunst i atelieret. Vi sluttede af med en is hos Svaneke is inden vi købte lokale lækkerier som æg, honning og marmelade med hjem fra den gamle Købmandsgaard.

Om mandagen gik turen til Ekko dalen. Naturen der er helt fantastisk og ungerne synes da også det var meget sjovt at stå og råbe ”Ekko, ekko, ekko” og andre finurligheder ud i dalen. Frokosten blev indtaget på Café Genlyd som kan brøste sig af at servere Danmarks vidst nok største tarteletter (500 gr fyld!). Det er helt sikkert et besøg værd. Ungerne spise en krølle-bølle is inden turen gik videre til Gudhjem og en slentre tur i de stejle gade. På havnen i Gudhjem spiste vi endnu en is, en flødebolle soft ice med karamel og peanuts med udsigt udover klipperne. Det var hos Kjærstrup Chokoladeglæde og virkelig god is!

Tirsdag var strand dag på Dueodde strand i masser af solskin inden vi om aftenen tog turen tilbage til Gudhjem for at spise aftensmad på havnen. Vi shoppede lidt i de små lokale butikker (mere honning, et hjemmesnedkeret skærebræt og keramik) og derefter spiste vi aftensmad på Café Klint. Maden eller servicen var ikke verdens bedste, men øllen var kold og der var den fineste udsigt ud over Gudhjem Havn. Efter maden gik vi ned i det lyserøde ishus og købte fire store bornholmer softice i ishuset af samme navn– det kan anbefales.

Onsdag tog vi turen helt op nord på for at se Hammershus. Det var måske ugens varmeste dag så sveden piblede mens vi bevægede os opad. Jeg ved ikke rigtig hvad jeg havde forventet og om jeg overhovedet havde troet ungerne ville finde det spændende, men naturen og udsigten var fantastisk og tog pusten fra os alle sammen. Man kunne virkelig føle det historiske vingesus. Den gamle borg ruin var også virkelig imponerende og ungerne syntes det var spændende at høre om hvad der en gang havde været i de forskellige ruiner.

Til vores store glæde viste det sig at Kadeau drengene har åbnet en ny burgerbar ”Bobbabella” i Hammerhus besøgscenter, så vi sluttede besøget af med den mest snaskede burger og fritter. Det var lige noget som kunne bruges og kan helt sikkert anbefales.

Når vi nu var oppe nordpå kørte vi også lige forbi Sandvig Is Kalas i Allinge. IG er fuld af de mest fantastiske billeder af is og udsigt af lige netop det her sted og den rabarber og ribs sorbet vi satte til livs skuffede bestemt heller ikke. Jeg har hørt kaffen også skulle være virkelig god.

Torsdag var vores sidste hele dag hvor vi havde aftalt at mødes med gode venner i deres sommerhus i Boderne. Så om formiddagen tog vi en kort tur indtil Nexø hvor vi besøgte Sommerfugleparken. Det var et virkelig fint lille sted for børn med sommerfugle, papegøjer, skildpadder, klappekaniner og natur legeplads. De har også en virkelig fin lille café hvor man kan få is, kaffe eller en sandwich. Vi havde dog allerede andre planer for frokost og fortsatte ned til Nexø gamle røgeri som ligger helt ned til vandet og med en lille legeplads til ungerne. Her fik vi varmrøget laks, røget rejer og fiskefrikadeller. Virkelig god mad og vi endte da også med at købe lidt med. Deres røget bacon kan virkelig anbefales. På vejen hjem kørte vi endnu en gang forbi Kjærstrup chokoladeglæde, denne gang i Snogebæk, hvor vi fik den skønneste is i deres baghave. Lidt af en optur da de havde ikke mindre end fem forskellige slags guf at vælge i mellem. Favoritten; karamelguf!!

Om eftermiddagen stod den på hygge og badetur med gode venner i Boderne som også er en fantastisk strand. Jeg kan ikke huske tilbage at jeg nogensinde har badet i så varmt vand.

Fredag gik turen tilbage til Rønne med færgen til Ystand gennem sverige og tilbage mod København.

Andre anbefalinger:

Brændegårdshaven (Dyrepark og mini sommerland), Svanereden på Svaneke Havn hvor alt mad laves over brændebål, Hasle Havnebad, Frokost eller aftensmad på Nordlandet eller Kadeau, Middag på gæstgiveren Bornholm når der er koncert, Bådtur fra Hammerhavn, tur på Balka strand – strandtur uden sand da man kan leje liggestole, kaffe på café Syd-øst fra Paradis på Hullehavn i Svaneke, Naturcenter Bornholm, Is hos Bornholms Ismejeri, tur til Christiansø.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.