Tod Man Pla – Spicy Thai Fish Cakes

Denne opskrift går faktisk tilbage til i sommers hvor jeg for første gang prøvede at lave ‘Tod Man Pla’ eller spicy thai fiskefrikadeller som man måske ville kalde det på dansk.

Jeg elsker thai mad og de her thai fish cakes er rigtig lækre. Sebastian er ikke så stor fan af fiskefars men hvis vi køber frisk fisk og hakker det groft, så kan han godt overtales.

Denne opskrift udspringer fra en af  mine favorit thai kogebøger ‘Chop Chop’ af Carsten Kyster. Det er en super lækker bog med fantastiske opskrifter og de smukkeste billeder. Man bliver helt sulten bare af at kigge bogen igennem. Jeg ændrede et par af ingredienserne da jeg foretrækker forårsløg istedet for long beans og koriander istedet for kaffir lime blade og så kom jeg en hakket rød chili i. Jeg skal helst have chili i alt for lige at få det der lille kick. Faktisk var den røde chili som jeg brugte i farsen fra vores egen lille chiliplante som boede på altanen i vores gamle lejlighed.

Vi spiste fiskekagerne med jasminris, lime, mere koriander og sød chilisauce. Næste gang prøver jeg måske at lave Mira’s Yam dressing fra Kiin Kiin – Den har jeg nemlig fået set mig lidt lun på ♥

Tod Man Pla – Spicy Thai Fish Cakes

400 g friske fiske fillet (jeg brugte laks)

1 æg

3-4 forårsløg

1 spsk. fiske sauce

2 tsk. rød karry pasta

1/2 frisk rød chili

En håndfuld koriander

Hak laksen groft og bland den sammen med alle de andre ingredienser. Rør det godt sammen. Form de små fiskekager med hjælp fra 2 spiskeskeer (som når man laver frikadeller) og steg dem på en varm pande i 4-5 minutter på hver side. Server med det samme.

Tod Man Pla – Spicy Thai Fish Cakes

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.