Croque Monsieur

En fransk favorit som jeg jeg bare elsker ♥ og som de laver særlig lækkert på Pastis i København hvor jeg sidste gang var forbi i Marts og hapse hapse – du kan læse mere om det her.

Jeg har dog aldrig lavet Croque Monsieur før derhjemme, men det blev super super lækkert så det er bestemt ikke sidste gang jeg laver den.

Croque Monsieur kan laves på flere forskellige måder, men efter min mening er den “rigtige” version den med en bechamel ostesovs på toppen og den skal være med Gruyère ost.

Croque Monsieur – 2 stks

4 skiver toastbrød

2 skiver god kogt skinke

Dijonsennep

Eventuelt tomat skiver hvis man lyster.

Ostesovs:

25 g smør

Ca. 1-1.5 dl mælk

1 spsk. mel

Muskatnød

1 æggeblomme

ca. 50 g revet Gruyère ost

Salt + peper

Start med at riste toastbrødet en lille smule og smør herefter alle 4 toastskiver med dijonsennep og læg en skive skinke på 2 af skiverne. Hvis man har lyst kan man også lægge et par tomater på. Læg herefter toastskiverne sammen to og to.

Ostesovsen laves som en almindelig bechamel sovs. Start med at smelte smørret og tilsæt mel. Riv herefter en smule muskatnød ned i sovsen og tilsæt mælken lidt efter lidt. Lad det koge op mens du pisker med et piskeris. Tilsæt til sidst æggeblomme, revet ost + salt og peber og hæld ostesovsen over toasten.

Grill sandwichene ved 220 grader i 10-15 minutter. Slut eventuelt af med grill for at få en gratineret overflade. Server med det samme med en grøn salat med vinagrette dressing.

Man kan også lave sin Croque Monsieur til en Croque Madame – Det kræver et spejlæg på toppen!

3 thoughts on “Croque Monsieur

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.