Insalata Caprese

Insalata Caprese er nok verdens nemmeste salat men den smager fantastisk, specielt om sommeren når solen skinner. Efter min mening kan salaten spises til ALT og man kan jo altid lave en skål grøn salat ved siden af også.

Det vigtige i en Caprese salat er en god olivenolie og gode tomater. Smukke røde ripped tomatos som virkelig smager af noget. Herhjemme bruger vi ofte blommetomater på stilk, men ellers hvis jeg kan få fat i dem er min favorit den sort som hedder oxehjerte tomater om er store søde tomater der virkelig smager af noget.

Insalata Caprese – 2 personer

Cirka 4 store blomme tomater

1 bøffelmozzarella

Frisk basilikum

En god olivenolie

Salt + friskkværnet peber

Evt. et skvat balsamico – det hører sig normalt ikke til, men det kan vi godt lide hjemme hos os:)

Vask tomaterne og skær dem i skiver. Anret dem på et fad og salt dem godt. Riv bøffelmozzarellaen i lækre bidder og anet dem oven på tomaterne. Drys med friske basilikumblade og hæld et godt skvat olivenolie og balsamico over. Krydr med salt og peber. Spis retten til lækkert kød eller som forret med lidt brød til.

Og nu vi snakker om tomater synes jeg lige jeg vil vise min egen lille tomatplante i haven frem. Den er en gave fra mine svigerforældre og jeg har allerede smagt den første lille tomat med havsalt drysset over. Jeg håber der kommer mange flere af slagsen over sommeren!

Advertisement

3 thoughts on “Insalata Caprese

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.