Baked Chicken Curry

Denne opskrift kommer fra River Cottage og da jeg så den i tv tænkte jeg straks at den måtte jeg bare prøve. Jeg har aldrig fået ‘Baked Curry’ før men denne her er lækker og nem at lave.

Baked Chicken Curry – 4 personer

1 kylling skåret ud eller 4 kyllinge overlår

2 tsk korianderfrø

2 tsk spidskommenfrø

1 tsk fennikelfrø

2 tsk gurkemeje pulver

2 tsk bukkehorn pulver

1 stort løg

3 fed hvidløg

1 grøn chili

1 lille stykke ingefær

3-4 spsk solsikkeolie

1 dåse hakkede tomater

1 dåse kokosmælk

Salt + peber

Start med at hakke løg, hvidløg, ingefær og chili fint og blend det sammen i en blender så du får en fin pasta. Rist herefter korianderfrø, spidskommenfrø og fennikelfrø på en pande til de begynder at “poppe”. Hæld frøene i en morter og bland dem med resten af krydderierne.

Krydr kyllingen med salt og peber og brun den på en pande til den har taget god farve. Læg kyllingestykkerne i et ovnfast fad. Skru ned for varmen og hæld krydderi blandingen på panden lad det simre lidt og hæld løg/hvidløg pastaen ovenpå. Blend nu kokosmælk og flåede tomater sammen og hæld det på panden. Smag til med lidt salt og peber.

Hæld saucen over kyllingen og sørg for at alle stykkerne bliver dækket. Når det hele er dækket skrabes det meste af saucen af toppen af kyllingestykkerne, ellers bliver skindet ikke sprødt.

Bag karry kyllingen ved 180 grader i 1 time og server med basmati ris og naanbrød til.


Advertisement

15 thoughts on “Baked Chicken Curry

  1. Ja det er lækkert. De her er fra tyrkisk købmand i Istedgade. Har tidligere købt i Dansk supermakeds butikker men synes ikke de er rigtig gode. Måske skulle man kaste sig ud i at bage dem selv?

 1. Uhh, det ligner indisk når der er allerbedst! Og River Cottage er et fantastisk program – jeg tager altid noter til det program :). Tak for opskriften.

  Kh Natalie

  1. også mig. Jeg elsker det program. der er så mange skønne opskrifter der er lige til at gå til. Håber at få prøvet mange flere. kh sandra :)

 2. En super super opskrift, som jeg også selv har set i River Cottage for noget tid siden.
  Min kæreste var dog vegetar på det tidspunkt. Så i stedet for kylling brugte vi løg skåret i både, rød- og gul peber og masser af grønne linser. Det kan også anbefales.
  Mangler dog at prøve udgaven med kylling!

  Thumbs up ;)

  1. Hej Mikkel,

   Tak for tippet. Indisk mad er som regel super lækkert som vegetar mad så kunne være man skulle prøve uden kyllingen? Du kender vel ikke en indisk vegetar ret med linser?? Jeg er på udkig efter en lækker en af slagsen.

   /Sandra

   1. Hej Sandra,

    Udover at bytte kyllingen ud med linser, løg og peberfrugter (kun din Indiske fantasi der sætter grænser), så har jeg desværre ikke lige nogen retter gemt i ærmet med linser.
    Tit og ofte har min kæreste, som vegetar, bare byttet kødet ud med grøntsager, linser, kikærter osv.
    Men prøv helt klart at lave den med linser og så skal der selvfølgelig altid (som du også har på dit billede) frisk korriander og lime på toppen :)

  1. Hej. Jeg har ikke prøvet med umiddelbart nej. Tror desværre den ville blive meget tør i ovnen da både kylling og sauce gerne skal have en time. Så skal du give den halv tid så kun cirka 30 minutter men så bliver saucen en smule mindre bagt men det kunne måske godt være ok. Held og lykke.

 3. Hej og tak for opskrift. Jeg MÅTTE bare prøve den efter at have set den i River Cottage forleden dag.
  Jeg har lige lavet den her til aften m øko kyllinge filletter skåret i store tern og det blev yderst vellykket. Det fik ikke en hel time, nok nærmere den halve. Og styrkerne lå bare gemt nede i saucen. Tænker at det vel lige så vel kunne have simret i en gryde i virkeligheden.
  Tak for nu ;-)

  1. Hej Trine,

   Ja det smager nemlig bare så skønt. Oh hvis man bruger filletter ja så skal de nok ikke have mere end den halve tid, det er kun hvis der er ben ved de skal have den hele time. Hmm måske kunne man lave det i en gryde også, det er da et forsøg værd. Jeg er vild med opskrifter fra river cottage og synes altid de bliver vellykket, så det er bare at gå på jagt efter gode sager http://www.rivercottage.net/
   Mvh Sandra

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.