Bagerens fødselsdag

I dag er det bagerens fødselsdag (ælte – i – ælte) så hvorfor ik fejre dagen med en opskrift på et ganske almindeligt lækkert brød som kan nydes mens vi venter på surdejen bliver færdig.

Rustikt Landbrød

  • 25 g gær
  • 1 tsk. fint salt
  • 1 spsk. olie
  • 300 ml. lunkent vand
  • 500 g hvedemel

Opløs gæren i vandet og tilsæt salt og olie. Rør godt rundt.

Tilsæt melet lidt efter lidt indtil dejen bliver mere fast. Dejen skal være forholdsvis våd selv efter alt melet er kommet i – den bliver mere fast når den er blevet æltet.

Dejen skal æltes i cirka 10 minutter eller indtil den er blevet godt elastisk. Det kan enten gøres på en røremaskine eller ved at strække den ud på bordet.

Når dejen er blevet elastisk, formes den til en kugle og stilles til hævning i cirka 1.5 time.

Når dejen har hævet til cirka dobbelt størrelse trykkes luften ud dejen og den formes til et brød som stilles til hævning i yderligere 45 minutter.

Tænd oven på 250 grader og varm en bageplade op. Drys bagepladen med lidt mel og flyt forsigtigt det hævede brød over på bagepladen. Skær et kryds i toppen af brødet.

Bag brødet ved 250 grader i 10 minutter. Skru derefter ned for varmen til 190 grader og bag brødet i yderligere 30 minutter indtil skorpen er sprød og lysebrun.

Brødet er færdigt når det lyder hult når man banker i bunden af det. Lad brødet køle af på en rist.

Advertisement

3 thoughts on “Bagerens fødselsdag

  1. Jeg har prøvet at forklare mine børn, at de deler fødselsdag med bageren, men de fatter overhovedet ikke den der ælte-i-ælte. Næste år måske ;-)

    1. Haha det er da lidt sødt. Min søde tyske mand kan heller ikke helt forstå det. Og tak, det går super med lille fis. Hun skal døbes lørdag så mor skal i køkkenet og bage kager :)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.