Kulnarisk tilbageblik – Oktober 2011

Så er oktober ved at gå på hæld, og jeg slutter måneden af med et kulnarisk tilbageblik på oktober sidste år.

Jeg startede måneden med en tur til Paris hvor vi spiste skøn fransk simremad, shoppede køkken gadgets hos La Bovida og Mora i Rue Monmartre og hos E. Dehillerin på hjørnet af Rue Coquillière og Jean- Jacques Rousseau og spiste masser af skønne og søde kager.

I efterårsferien kørte vi volvoen til Alzenau i Tyskland for at besøge svigerforældrene. Vejret viste sig fra sin pæneste side, så der var dømt solskin og indian summer i vinmarkerne og selvfølgelig schnitzler hos den lokale vinbonde Jürgen Simon.

Af kulnariske projekter herhjemme stod den på græske dakos med tomat og feta som vi havde forelsket os i da vi var i Grækeland måneden før. Og så inviterede vi venner på besøg til mexicansk aften med hjemmelavet salsa og guacamole.

Der blev også spist en del søde sager oktober sidste år. Skøn chokolademousse, amerikanske pandekager lavet på min lille blinispande købt i Paris, og så en rigtig efterårs klassiker nemlig crumlekage med æbler og kanel.

I oktober prøvede jeg også mit held med at lave nem bananis med kun to ingredienser,  og så piskede vi vores eget smør på creme fraiche.

Det blev ikke til så mange restaurant besøg i oktober sidste år, men vi nåede da et smut forbi Torvehallerne og Ma Poule hvor vi spiste lækker baguette med confit de canard som vi senere prøvede at lave herhjemme også med stor success.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.