(Pom)fritte fif..

foto 2 foto 1

Vi laver altid ovnbagte pomfritter hjemme hos os når lysten til pomfritter melder sig, enten som side dish til moules eller måske sammen med en steak bearnaise.

Jeg synes man får de bedste og mest sprøde pomfritter hvis man skræller sine kartofler, skærer dem ud i både, og derefter lægger dem i vand i cirka en halv time for at komme af med noget af stivelsen.

Dup dem helt tørre efter vandbadet, og så op i en skål hvor de blandes med olie (jeg bruger altid planteolie – solsikke eller rasp), salt og peber og så det krydderi man nu godt kan lide. Vores favoritter er smoked paprika (stærk og sød mixed) eller herbes de provence krydderi.

Spred dem ud på en bageplade med bagepapir og så ind i ovnen for fuld skrue i cirka 45 minutter. De skal vendes forsigtigt undervejs. Lidt ekstra groft havsalt på lige inden servering og så er det ellers bare at smovse.

For nyligt læste jeg et trick som gik ud på at blande en lille smule trøffelolie i sin planteolie og så vende pomfritterne i dette sammen men en håndfuld fint revet parmesan. Mums det var lækkert. Trøffelolien må endelig ikke være for meget da smagen ellers bliver yderst gennemtrængende men en lille smule var virkelig lækkert. Samtidig gør parmesan ost at pomfritterne bliver omend endnu mere sprøde og de kommer slet ikke til at smage af ost. Det kan varmt anbefales.

VELBEKOMMEN..

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.