Citron-is

Processed with VSCOcam with f2 preset

Vi nyder livet på Tenerife og spiser skøn mad. Men med to små badesmølfer på henholdsvis 3,5 år og 9 måneder så bliver en del måltider altså sat til livs hjemme i privaten. De kan nemlig ikke holde sig vågne om aftenen. Men det er nu også ok, hver ting til sin tid og så kan jeg også få prøvet at kokkerere et par af de lækre sager jeg har pinnet gennem de sidste par måneder.

En af disse pins er citron-is i citronskal – very 80’s I know, men det måtte prøves da citronerne fra egen have her på Tenerife er virkelig skønne.

Selve citron-isen tager under 10 minutter at lave og så kan man jo bare servere den i en skål eller et glas hvis man ikke er til 80’er is. Isen i sig selv smager i øvrigt himmelsk med hakkede pistacienødder og mynte på toppen.

Citron-is (i citronskaller)

  • 1/4 l. piskefløde
  • 1 dåse (400 g) kondenseret mælk
  • 2 dl citronsaft (det er cirka saft fra 4 citroner)

Pisk fløden til flødeskum og rør den sammen med en dåse kondenseret mælk.

Pisk til cremet og rør herefter 2 dl citronsaft i iscremen.

Kør iscremen på ismaskine eller frys i en anden beholder hvis du ikke har en ismaskine. Rør eventuelt i iscremen hver 20. minut den første time.

Hvis du vil fryse isen i citronskaller så hæld ismassen på en sprøjtepose i stedet og frys den 1 times tid. Der har den sat sig nok til at kunne sprøjtes i citronskallerne. Der er is nok til 8 citroner.

De renses forresten bedst ved at bruge fingere til at hive kødet ud fandt jeg ud af. Frys citronerne med is i minimum 3 timer.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.