Must Eat – Tenerife

image image

Jeg har efterhånden været på Tenerife en halv snes gange eftersom mine svigerforældre har et hus her på øen. Og selvom jeg tidligere har skrevet et par rejseguides og gode tips her på bloggen til hvad man kan se, lave og ikke mindst spise på Tenerife, så synes jeg en Must Eat guide er på sin plads. Så den kommer her, velbekommen!

Gambas a la plancha – Grillede rejer med havsalt og hvidløg

Super lækker og super hurtig at lave, og så fylder de ikke så meget i maven hvis man bare spiser dem til frokost. Rejerne er helt friske og står i lige under 8 euro kiloet hernede. Det er jo lige så man får tårer i øjnene. Så er man jo nød til at spise grillede rejer til frokost i alt fald et par gange på en uge. Opskrift her.

image

Gambas på grillen

I stedet for at ordne rejerne og skære hovederne af så grill dem helt friske på grillen og spis dem bare med citronsaft, yummy!

image image

Papas Arrugadas – Rynkekartofler med salt

Små kartofler med skræl kogt i meget saltet vand. De smager himmelsk dyppet i mojo. Opskrift her.

image

Grillede Pimientos de Padron

En super lille snack som vi altid spiser når vi er her. Pimientos er egentlig en form for peberfrugt, som ligner mere en chili men som smager sødt. Opskrift her.

image

Calamari og Paella

Sprøde, panerede blæksprutteringe eller en hel pande saftige ris med muslinger, fisk og rejer. Det bedste fisk og skaldyr findes i La Caleta hvor der ligger rigtig mange skønne fiske restauranter helt ned til vandet.

image image

Mojo og Mojo-kylling

Mojo er en kanarisk specialitet. Det er en rød salsa (der findes også en mindre kendt variant i grøn) som er lavet på peberfrugt, chili, tomat, hvidløg og olivenolie. Den er fantastisk til det meste som kold sovs eller dip, til at marinere i eller blandet op med youghurt. En kendt spise her på Tenerife er stegt kylling i mojo-sovs serveret med en gang pomfritter ved siden af. Stegt kylling når det er bedst.

image

Jamón Ibérico

Fordi man aldrig tager til Spanien uden at spise sortfods-skinke.

image

Creme Caramel eller Flan

De er ikke super gode til kager og desserter på Tenerife, men creme caramel eller flan er undtagelsen. Med masser af karamelsauce selvfølgelig.

image

Håber der er lidt som kan friste hvis din næste ferie skulle gå til Tenerife.

image

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.