Grillede Pimientos de Padron

En super lille snack som vi altid spiser når vi er sydpå. Pimientos er egentlig en form for peberfrugt, som ligner mere en chili men som smager sødt – Fik i den? ;)

Jeg har desværre ikke set den herhjemme men på Tenerife og i Spanien fås den alle steder. Den smager som sagt sødligt men bestemt ikke af peberfrugt. Det kan ske at en enkel stærk bandit sniger sig med i pakken og så kan man smage at de er i familie med chilien.

Der er måske nogle udenlandske grønthandlere som sælger pimientos rundt omkring i landet – hvis der er nogen som har set de små bæster derude må i meget gerne sige frem..  Ellers må der hamstres næste gang man er på de sydlige breddegrader, de kan sagtens transporteres hjem og holde sig et par dage eventuelt på køl.

Grillede Pimientos de Padron

Vask pimientos og sorter eventuelle blade og andet fra. Tør dem med et stykke køkkenrulle.

Varm en pande op med god olivenolie – den skal være rygende varm – og hæld pimientos på panden – Pas på den varme olie da pimientos sprøjter en del lige når de kommer på.

Giv dem et par minutter på samme sider før du vender dem, gentag indtil de har taget farve på alle sider og begynder at synke sammen. Alt i alt skal de have 5-10 minutter alt efter hvor varm panden er. Hæld dem over på et stykke køkkenrulle så de kan dryppe lidt af. Drys godt med havsalt og server straks – Lækkert!

Advertisement

59 thoughts on “Grillede Pimientos de Padron

 1. Jeg er helt vild med pimientos de padron, som man vist kalder retten. En klassiker i det spanske tapas køkken. Ingen omgang tapas uden pimientos :-)

  Men jeg leder også selv med lys og lygte efter dem herhjemme, jeg håber nogen kender et sted.

  Sydpå, er det jo intet problem, enhver grønthandler har dem.

 2. ja så må vi bare håbe nogle melder sig på banen med hvor de fkan fanges :-)
  Har I prøvet med andre peberfrugter?

  1. Hmm almindelig peberfrugt har jo en helt anden smag og hvis man griller tyrkiske peber (de lange, næsten neongrønne) så kan man ikke hapse dem på samme måde da de jo er ret store i forhold til. Jeg har set et par mindre røde rundt omkring som måske kunne virke – jeg får lige tændt op i grillen og prøvet ad:)

 3. Leder også desperat efter dem. Christian Bitz lavede dem i Morgen-Tv her til morgen. Har mailet og spurgt hvor han har dem fra, men har ikke hørt noget endnu.. ;o)

  1. Uhhhh spændende… Det må du endelig lige give en tilbage melding på.. Det kunne være skønt hvis man kunne købe dem her i nærheden:)

   1. Selvfølgelig ;o)

    CH Interfrugt, tlf: 58500304 / http://www.chinterfrugt.dk/ kan skaffe dem.

    Grønthandleren på Jægersborg Allé 54, Charlottenlund kunne også bestille dem hjem, så måske skal man bare spørge i den lokale grønthandler om de kan gøre det samme …

   2. Men de smager nu bedst efter ugers pilgrinsvandring i Santiago & Finisterre GaliciaSpanien
    Men man kan jo drømme sig tilbage,

 4. Jeg vil klart prøve at presse de lokale grønthandlere til at bestille dem hjem.

  Jeg tror der er mange der ville få glæde af disse små vidundere, jeg er selv meget glad for dem.

  Jeg spurgte faktisk også et tapas catering firma på frederiksberg om de ikke kunne skaffe dem, da de jo måtte skulle bruge dem, skulle man tro.

  Men de kendte ikke til nogen importører, og havde det heller ikke i deres tapas program :-( de lagde heller ikke skjul på at de meget gerne ville have det på deres tapas serveringer. Det er jo en klassikker og når man først har smagt dem er man hooked :-)

  CH interfrugt ser meget engros agtig ud, men hvis de kan skaffe dem, kan man jo give det videre til ens grønthandler .. Hvis bare man kunne finde en enkelt grønthandler der altid havde dem, det ville være rigtig godt.

  Jeg skal nok give lyd, hvis jeg finder dem også

  1. Jeg sendte en mail til CH interfrugt og spurgte om de kunne skaffe dem. De svarede at da det sikkert var det eneste jeg skulle have ville de blive lidt dyre, da der også kom fragt på. De henviste så til Inco, men de har dem desværre ikke.

   Vi var så desperate for at finde dem herhjemme for et par år siden, at vi selv prøvede at dyrke dem (frøene kan købes herhjemme), men de blev stort set temmelig stærke allesammen, så det var ikke den store succes …

   1. Sjovt :-)

    Jeg er nået samme desperation, og har også fundet ud af at de har frøene hos chili butikken inde i kbh, og tænkte at så må man jo selv.

    Men der går lidt af ideen, hvis de alle bliver stærke, det er jo ikke meningen.

    Kan nu godt være jeg prøver alligevel, så bliver der chili erstatning om ikke andet.

   2. Ja så lader det til der ikke er andet for end selv at gå i gang. Jeg har været rundt hos samtlige grønthandlere på Nørrebro oo Vesterbro uden held også, de ligger kun inde med den stærkere version. Til gengæld har jeg fået at vide at de ofte sælges på grønt markeder i Tyskland hvor de vidst dyrkes lokalt så enten kunne man have held med at dyrke dem herhjemme også og ellers er det måske nemmere at komme et smut forbi Tyskland end Spanien, det er da værd at holde øje med.

   3. Ja jeg har også været inde og supporte.

    Sig endelig til når og hvis Grønthandleren får fat i dem, så rejser jeg gerne forbi charlottenlund for at få fat i nogle ..

   4. Jeg har været super heldig at støve en lille portion op ude hos Jenla Frugt & Grønt, Jægersborg Allé 54, Charlottenlund. Tlf. 39 63 34 88.

    De tager mod bestillinger.
    Kg prisen var omkring kr. 175,00.

   5. Det er åbenbart ude i Charlottenlund at det sker. Grønthandleren på Hyldegårdsvej 56, har dem ikke p.t. men forventer at have dem igen i løbet af næste uge.

   6. Svar fra varechef i Irma:

    “Tak for din mail angående de små Pimientos peberfrugter, som jeg udmærket kender – og de ER lækre.
    Desværre ikke noget vi umiddelbart kan få fingre i, men jeg har spurgt mine kontakter på Grønttovet og MÅSKE kan vi skaffe hen over sommeren.
    Du må simpelthen holde øje”.

 5. De små grønne guldklumper kan fås i løs vægt hos tapasbaren i Torvehallerne til kr. 150,00 / kg. Bestilles på tlf. 31205023 / 31221911 ;o)

  1. Jeg ledte jo desperat sidste år efter dem, så jeg styrtede i Irma og fik købt dem og så var der ellers fantastiske saltede pimientos på menuen.

   MEN !! Jeg er en smule skuffet over størrelsen på dem, de var ret store og der var ingen bonus imellem overhovedet.

   Når jeg har spist pimientos i spanien eller mine egne hjemmedyrkede er der næsten garanti for at ca. hver 4 er en bonus pimientos, altså en god stærk en af slagsen..

   Vi har kun fået de milde hos Irma desværre :-(

   De smager dog stadig forrygende, den der let bitre smag er perfect når de er helt varme og har godt med salt over sig.

   Jeg har ikke prøvet mad&vin’s eller torvehallerne.. Er der bonus der ?

   Bedste Hilsner
   Søren

   NB: man kan iøvrigt se mit sidste års desperation i at få fat i dem, hvor jeg endte med selv at dyrke dem her : http://gourmand.dk/pimientos-de-padron/

   De er også i gang nu, og der er bonus garanti :-)

   1. Vi sætter tænderne i vores lige om straks (fra Torvehallerne) så skal jeg nok lige give en tilbagemelding. Vi har selv fyldt en pose og gik efter de mindre af slagsen så håber der er bonus.

   2. Har spist en del af dem inde fra Torvehallerne og har aldrig fået en bonus.
    Da vi prøvede at dyrke selv for flere år tilbage var ALLE bonus.
    Har lige købt nogle i Irma og ja de er store, og en del billigere end Torvehallerne.
    Hilsen Malene

 6. De findes lige over i Torvehallerne 25 kr for et gude måltid –

  1. Det er nemlig rigtigt. Har selv lige købt i dag i Torvehallerne, og fik en ekstra gratis håndfuld med. Den søde grønthandler fortalte at de altid ham dem nu.

 7. Jeg fandt de små lækre peberfrugter så langt ude som i Dagli’Brugsen i Undløse på Midtsjælland. Kendte dem faktisk ikke, selv om jeg er vild med Spanien og spansk mad. Googlede opskrifter og fandt denne side. Tak for opskriften. Det smagte vanvittig lækkert og så meget af det solbeskinnede Spanien.

  1. Hej Tanja, mange tak for de søde ord. Jeg er selv helt vild med de små peberfrugtwen. Der kommer endnu en opskrift med pimentas de padrón en af dagene, så kig med. Kh Sandra

 8. Svar til jer som leder eget den. Har i sidste uge fået en pose fra Aarstiderne i vores Lowcarbkasse. Måske sælger de dem i poser så I ikke skal købe andet. :)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.