Søndagsfrokost i Gilleleje Havn

Idag har vi været på tur. Selvom vejret ikke viste sig fra den bedste side besluttede vi at køre en tur til Gilleleje og spise frokost på Gilleleje Havn. Og vi var heldige.. Det var ikke høj sol og strandvejr men det var varmt nok til at sidde ude nede på havnen uden jakke og smovse lækker fisk og skaldyr.

Vi havde fået anbefalet Adamsen’s Fisk af yndlings veninden og det var super lækkert. Masser af fisk og skaldyr – frisk og lækkert anrettet og til gode priser. Jeg fik en skaldyrsplatte med krebs, 1/2 lille hummer, blåmuslinger og pil-selv rejser til 135 kroner. Gemalen fik dampet laks og rejer, begge dele serveret med lækkert hjemmebagt brød. Udover skaldyr byder Adamsen’s Fisk også på hjemmelavet fiskefrikadeller, store rejer, sushi og andet lækkert fisk. Det hele kan købes med hjem eller nydes udenfor.

Efter frokosten gik vi tur på havnen og kom også omkring flere fiskebutikker og røgeri. Vi besluttede at købe lidt lækker fisk med hjem og måtte smide 105 kroner for en varmrøget laks, en røget pebermakrel og en røget makrel med hvidløg. Vi har spist de fine sager her til aften sammen med Samsø kartofler lavet som “Papas Arrugadas” altså rynkekartofler med masser af salt.

Papas Arrugadas (rynkekartofler med salt)

500 g kartofler med skræl

1 dl vand

1/2 dl groft havsalt

Skrub kartoflerne og hæld dem i en lille gryde. Tilsæt salt og vand. Lad kartoflerne koge under låg i cirka 20 minutter. I de sidste minutter skal de koge uden låg. Alt vandet skal koge væk så kun salt og kartofler er tilbage. Tag kartoflerne af varmen og lad dem tørre i cirka 5 minutter. Børst lidt af saltet væk hvis der er for meget på kartoflerne. Server sammen med fisk og smør.

Advertisement

4 thoughts on “Søndagsfrokost i Gilleleje Havn

  1. Talk for opskriften paa Tenerife kartofler. Den vil vi pr’ve n[r vores nye kartofler er klar

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.