Æggewrap

image imageJeg elsker æg. Spejlet, blødkogt, pocheret, scrambled – you name it. Jeg elsker æg i alle afskygninger.

En ny favorit herhjemme er en æggewrap fyldt med gode sager. For mig er æggewrappen ikke en erstatning for brød da jeg gerne spiser brød og også meget af det. Jeg kan bare rigtig godt lide smagen af æggewrap fyldt med friske grøntsager og måske en rest kylling, skinke eller oksekød.

Der er flere måder at lave en æggewrap på. Den helt enkle er bare at bruge et æg pisket med 1 spsk. vand og så op på en pande og stege på begge sider lidt som med en pandekage. Denne type æggewrap kan godt være lidt svær at vende og folde når man har fyldt den, så alternativt kan man tilsætte en ekstra æggehvide i stedet for vand sammen med ægget. Det fungerer fint. Den opskrift jeg bruger mest er nedestående med loppefrøskaller. Der er lidt mere fylde i og så synes jeg den er nemmere at arbejde med.

Til én æggewrap

  • 1 æg
  • 1 spsk. loppefrøskaller
  • 1 spsk. vand
  • Kokosolie eller andet fedtstof til stegning
  1. Pisk det hele godt sammen og kom fedtstof på en pande
  2. Hæld æggemassen på panden og lad den flyde ud så den bliver så tynd som mulig.
  3. Steg den i cirka 2 minutter og vend den forsigtigt med en paletkniv.
  4. Steg den færdig på den anden side.
  5. Læg æggepandekagen på en tallerken og kom fyld på. Fold den forsigtigt sammen over fyldet. Du kan eventuelt komme et stykke smørrebrødspapir eller bagepapir rundt om for at holde på alle de gode sager.
  6. Spis med det samme.

Tip: man kan lave en grøn æggewrap ved enten at hakke basilikum eller spinat fint og røre det i æggemassen inden den kommer på panden. Alternativt kan man blende ægget med spinaten, så bliver wrappen helt grønt.

 

 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.