Sverige, Ekstedt og snaskede kanelsnegle

fullsizerender img_8263 img_8265

For et par uger siden var jeg et smut i Stockholm for at spise på Restaurant Ekstedt. Mens vejret var gråt og kedeligt herhjemme var vi noget heldigere med vejret oppe i det svenske. Blå himmel og 23 gradet så efter et besøg på Vasa museet i Djursgården (et must-see hvis du er i Stockholm!), så slendrede vi bare rundt langs kanalerne, drak kold hvidvin og spiste kanelbüllar som er et andet must hvis man er på besøg i det svenske.

Ekstedt havde jeg set frem til længe. Restauranten ligger centralt i Stockholm og drives af Niklas Ekstedt. Den åbnede i 2011 og har en Michelin stjerne. Men det er ikke det fedeste ved Ekstedt, hvad der gør restauranten til en hel special oplevelse er at alt mad laves over åben ild. Så når man kommer ind i restauranten bliver man mødt af et kæmpe ildsted i køkkenet og en fantastisk duft af mad som bliver tilberedt over åben ild. Stilen er vel ny nordisk med fokus på svenske råvarer. Vi spiste blandt andet muslinger, kantareller, elsdyr, svensk gris og blåbær. Det er noget billigere at gå ud og spise godt i Sverige end det er herhjemme og selv prisen på vinmenuen var rigtig fair. Det er en hel specielt oplevelse som ikke ligner noget andet så det kan anbefales at bestille bord og slå et smut forbi hvis man skulle være i Stockholm.

Og nu tilbage til de der kanelbüllar som vi også fik et par stykker af. Personligt, må jeg indrømme at jeg er mere til den klassiske danske kanelsnegl uden kardemomme men det er jo en smags sag. Denne her opskrift på snaskede kanelsnegle er den bedste jeg har prøvet. Jeg synes tit kanelsnegle har en tendens til at blive alt for tørre men kombinationen af masser af remonce og at de bliver bagt tæt sammen i et fad gør dem rigtig dejlig snaskede. De skal dog stadig helst spises samme dag de er bagt da de ellers bliver kedelige.

Snaskede kanelsnegle i bagt i fad – 16 styks

Dej:

 • 50 g gær
 • 2.5 dl sødmælk
 • 1 æg
 • 500 gram mel
 • 1 spsk sukker
 • ½ tsk salt

Kanel fyld:

 • 150 g blødt smør
 • 150 g brun farin
 • 4 tsk kanel
 1. Varm mælken lidt op og rør gæren ud heri. Pisk ægget i.
 2. Sigt mel, sukker og salt i dejen, rør rundt.
 3. Lav dejen hæve en times tid et varmt sted imens du laver fyldet ved at røre det bløde smør, farin sukker og kanel godt sammen.
 4. Når dejen har hævet rulles den ud til en aflang firkant. Smør fyldet på og rul forsigtigt dejen sammen.
 5. Skær ”rouladen” ud i 16 stykker og læg dem tæt sammen i et fad beklædt med bagepapir.
 6. Lad kanelsneglene hæve ca. 20 minutter inden de bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka 15-20 minutter. De er færdige når de er gyldne. De må endeligt ikke få for meget, så bliver de tørre.
 7. Når sneglene er kølet lidt af kan man eventuelt pynte dem med glasur.

One thought on “Sverige, Ekstedt og snaskede kanelsnegle

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.