Chili olie som på en sharwama bar

Jeg elsker stærkt mad, specielt chili, og jeg elsker den chili olie man altid får når man køber sharwama på et pizzaria.

Jeg har nu fundet en opskrift som sidder lige i skabet.. Og det allerbedste.. man kan lave så stor en portion som man vil, så er der altid chili nok.

Chili Olie

2 spsk. chiliflager

1 lille dåse tomat koncentrat

1 fed hvidløg

1/4 tsk kanel

salt + peber

1-1/2 dl. olie (det må ikke være olivenolie – jeg brugte rapsolie)

Kom de tørrede chiliflager i en gryde og tilsæt en smule vand. Kog blandingen op under omrøring indtil alt vandet er fordampet, gentag 2-3 gange mere indtil chiliflagerne er blevet til grød.

Tilsæt nu tomat koncentat, hvidløg, kanel samt salt og peber og kog blandingen op igen. Når det har kogt, hældes grøden på et glas og olien hældes over.

Smager super  lækkert med både oksekød og kylling.

Chili olie som på Sharwama bar..


Advertisement

13 thoughts on “Chili olie som på en sharwama bar

  1. Jeg tror faktisk den de fleste steder laver er endnu simplere:

    Bland tomatpure med tørrede chiliflager (husk forholdet fra shawarmabarens eksempel mht. hvor mange chiliflager. Der skal være en del, men pureen skal jo heller ikke blive helt tør.. Tilsæt smagsneutral olie og lad stå i køleskabet en til to dage – der har du chilien! Så kan man selvfølgelig tilpasse den som man vil, men de par dage i køleren gør at olien trækker det meget salte ud af tomatpureen og efterlader den sødlige chili vi kender fra de steder. Jeg fatter ikke det var så ledt!

  2. Har I målt hvor lang tid sådan en olie kan holde i køleskabet? Would be good to know.

    Mvh. Huy

  3. Jeg tænker at så længe man har en lufttæt krukke der er skoldet og renset med atamon, burde det kunne holde nogle måneder i køleskab, så længe man sørger for at der er rigeligt med olie i blandingen.

  4. Det med kanel i opskriften, det er bare himmelsk….. Kan ikke undvære denne olie i køleskabet…. Vi blanden den også i en hjemmerørt mayonnaise….. Den smager bare fantastisk lækker

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.