Spaghetti med cherrytomater og pancetta

Da jeg så Mira’s indlæg på spaghetti med cherrytomater og bacon vidste jeg med det samme at den var en vinder! Den måtte vi straks prøve, vi er nemlig også pasta og spaghetti elskere herhjemme. Jeg ændrede en lille smule på forholdet af de forskellige ingredienser så det passede lige ind i vores smag. WOW.

Det smagte fantastisk. Flere pasta retter Mira tak, – bare kom med dem :)

Spaghetti med cherrytomater og pancetta – 2 personer

250 g spaghetti

400 g friske  cherry tomater

1 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

1 tsk. sukker

1 håndfuld pancetta

Salt og friskkværnet sort peber

Friskrevet parmesan (og gerne rigtig meget af det).

Tænd ovnen på 200 grader. Vask tomaterne og kom dem i en ovnfast fad sammen med olivenolie og hakket hvidløg. Krydr med sukker, salt og peber og stil det i ovnen i cirka 15 minutter. Skær i mellemtiden pancettaen i mindre stykker og drys den over tomaterne når de har været i ovnen i de 15 minutter. Tomater og pancetta skal nu have ydeligere 15-20 minutter, gerne med lidt grill til sidst. Jeg moste dem lidt under vejs for at få lidt af tomatsaften ud som sovs.

Kog spaghettien som anvist på pakken. Når al dente, sigtes vandet fra men gem en lille smule i en kop. Bland nu spaghettien sammen med tomaterne og pancettaen og tilsæt eventuelt lidt spaghetti kogevand hvis den er lidt tyk. Server med masser af friskrevet parmesan ost.

Cherrytomater klar til at gå i ovnen.

Spaghetti med cherrytomater og pancetta


Advertisement

2 thoughts on “Spaghetti med cherrytomater og pancetta

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.