Mit Tenerife

Tenerife er den største af de Kanariske øer med et indbyggertal på godt 650.000 mennesker. Mine svigerforældres hus ligger i syd i Adeje ikke langt fra de to byer Los Cristianos og Playa de las Americas som trækker rigtig mange turister til.

Dette område var indtil 1970’erne et søvnigt fiskerleje men siden da er der sket rigtig meget. Man kan dog stadig finde en del af det gamle autentiske Tenerife som byder på masser af frisk fisk & skaldyr, spanske tapas og lokale kanariske retter, man skal bare lede de rigtige steder.

En af Tenerifes varetegn er Teide og Teide Nationalpark. Teide er en vulkan som er 3718 m høj. Den var sidst i udbrud i 1909. Teide er det højeste punkt i Atlanterhavet og det kan mærkes når man kommer op i højden. Luften er tynd men frisk og flere steder er man faktisk over skyerne. Det er ret så fascinerende.

Frisk fisk og skaldyr er ef af de største luksus på Tenerife. De bliver fisket i havene omkring de Kanariske øer og derfor kan gambas (kæmpe rejer) og for eksempel søtunge derfor som regel købes til en brøkdel af prisen herhjemme.

På Tenerife skal den friske fisk bare en tur på grillen og så nydes med kold hvidvin. Et par skiver bacon forhindrer at fisken sidder fast i grill-tangen og det giver dejlig smag til det milde fiskekød mhmmmm….

Hvis der skal spises frisk fisk og skaldyr noget andet sted end derhjemme på grillen tager vi gerne ned til vandet til et lille sted som hedder La Caleta. Her er skøn udsigt og vi bestiller altid to slags friteret blæksprutte og paella men de har virkelig alt godt fra havet på menuen..

En anden specialitet som vi altid skal spise på Tenerife er grillet kylling i mojo salsa og den skal spises på den restaurant oppe i bjergene hvor mine svigerforældre er kommet igennem 30 år. Restauranten serverer kun denne ene ret med pomfritter til og der er altid fuldt hus.

Mojo er en kanarisk specialitet. Det er en rød salsa (der findes også en mindre kendt variant i grøn) som er lavet på peberfrugt, chili, tomat, hvidløg og olivenolie. Den er fantastisk til det meste som kold sovs eller dip, til at marinere i eller blandet op med youghurt. Den bedste Mojo købes på det lokale Farmers market af “Mojo mand” som vi kalder ham. Mojo kan købes i en enten stærk eller mild version.

Og apopo Farmers Market så er det et andet MUST når vi er på Tenerife. Vi tager på et lokalt lørdags marked i en gammel markedshal ikke så langt fra Adeje. Her købes friske grøntsager og frugt, tørret krydderier og blomster, chilier og måske en kage eller hjemmebagt marengs? Og så selvfølgelig Mojo..

Endelig er der en sidste specialitet vi ikke må glemme… SKINKER!! Store, smukke, tørrede skinker som fås i et vel af varianter hernede og som hænger klar til at blive smovset i hvert eneste supermarked med respekt for sig selv. Åhh hvem der bare havde et styk skinke stativ og en skarp kniv.. Det må på ønskelisten.

For mig er Tenerife et lille hjørne af Paradis hvor man kan slappe af, blive varmet igennem, lade batterierne op og ikke mindst spise fantastisk mad.

Jeg glæder mig allerede til næste gang.

Advertisement

8 thoughts on “Mit Tenerife

 1. Sikke nogle skønne billeder!! Ved ikke hvad jeg havde forventet, men Tenerife har aldrig sagt mig så meget, men nu tror jeg da at det skal på listen :-)

  Mange hilsner
  Birthe

  1. Ja jeg synes der er fantastisk! Men efter min mening gør det også bare en kæmpe forskel at man har et køkken så man kan lave mad med de lokale råvarer. Det er også lækkert at gå ud at spise men man skal helst have fingrene helt ned i det selv:)

 2. Dejligt indlæg med flotte billeder. Jeg har selv boet i Adeje kommune (i Taucho, hvis det siger dig noget) i 4 år, så det er sjovt at genkende stederne på billederne. Og jeg bliver jo helt sulten af at tænke på den gode kylling fra restaurant Othelo (mon ikke det er den du omtaler…?) på “toppen” af Adeje. Tak for endnu et godt indlæg, glæder mig til flere:)

 3. Super Info tak for det 😄 det omtalte marked kunne jeg godt tænke mig at besøge 😛 er det åbent for alle
  Mvh bo

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.