Risotto ai Funghi

Jeg elsker risotto og så kan det varieres på så mange forskellige måder og med så forskelligt fyld at selvom man starter ud med den samme ‘Risotto Bianco’ så er det ikke til at sige hvor man ender henne.

Gode kende favoritter er selvfølgelig risotto med svampe, skaldyr eller artiskok men man kan også sagtens lave risotto med tomat og basilikum, ærter og grønne asparges eller andre rest grøntsager. Kun fantasien sætter grænsen.

Min favorit er  ‘Risotto ai Funghi’ og det skal være med en smule tørrede svampe samt friske brune markchampignon, mums ♥

Risotto ai Funghi – 2 personer

1 lille løg, hakket

1-2 fed hvidløg, hakket (kan udelade)

1 bakke brune markchampignon

En lille håndfuld tørrede svampe

150 g gode risottoris

ca. 1 liter grønsagsbouillon

1 stort glas hvidvin

1 stor håndfuld revet parmesan

Salt + friskkværnet sort peber

Start med at ligge de tørrede svampe i vand så de er klar til brug. Skær herefter de brune markchampignon i skiver og stil dem til side indtil de skal bruges.

Brun løg og hvidløg i lidt smør eller olie i en dyb pande eller gryde og tilsæt risene. Rør det hele rundt i godt et minut og tilsæt herefter hvidvin og lidt salt. Skru ned for varmen og hæld lidt af grønsagsbouillonen ved, læg låg på og lad nu risene absorbere alt væden mens du rører rundt med jævne mellemrum.

Når næsten alt grønsagsbouillonen er væk hældes lidt mere på og efter et par minutter lidt mere igen. Forsæt indtil risene er møre men stadig har lidt bid (al dente) – det tager cirka 15-20 minutter. Lad risene stå at trække et par minutter med låg på når de er færdige.

Mens risene trækker, brunes både de tørrede og almindelige brune champignon på en pande. Når de er færdige røres først parmesan osten og herefter champignonerne sammen med risotten. Drys med mere parmesan på toppen samt salt og peber. Server straks.


Advertisement

6 thoughts on “Risotto ai Funghi

  1. Uhm, det ser lækkert ud.
    Jeg er også vild med risotto, men laver det alt, alt for sjældent. Derfor er det altid rart at se en blogger komme med et indlæg, for det får mig som regel ud af starthullerne :)

  2. Det giver meget mere smag, hvis du kommer svampene i tidligere – faktisk før risene. Og risotto skal altså laves i en gryde :)

    1. Tak for tippet. Har svært ved at tro det kan smage bedre end det allerede gør men vil helt sikkert prøve det. Bruger også en meget dyb pande som næsten er en gryde så er enig med der her.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.