Lun chokolade fondant

Lun chokolade fondant eller små chokoladekager med blødende hjerter er noget af det mest fantastiske som findes. Jeg smagte dem første gang da jeg boede i Paris og jeg var lige ved at knibe en tåre af glæde første gang jeg satte tænderne i en.. – De smagte simpelthen så skønt.

Opskriften stammer fra et gammelt Krydderi blad fra IRMA.

Lun chokolade fondant – ca. 10 små kager

175 g smør

200 g god mørk chokolade 70%

6 pasteuriserede æg

2 dl. sukker

1 dl. hvedemel

2 spsk. cognac (rom, appelsin juice eller kaffe kan også bruges alt efter smag..)

10 små ildfaste fade

Smelt smørret i en gryde og tag gryden af varmen når alt smørret er smeltet. Bræk chokoladen ned i det varme smør og rør rundt. Lad det stå og smelte helt.

Kom æg og sukker i en skål og pisk det sammen til det er gult og skummer. Pisk smør og chokolade blandingen i, herefter mel og til sidst cognac.  Stil chokolademassen i køleskab i 3-4 timer så den sætter sig lidt.

Kagerne skal laves lige inden de spises. Tænd oven på 200 grader og smør de ildfaste forme med lidt smør og drys med lidt mel. Kom dejen i formene (dejen er meget fast på det her tidspunkt), og bag dem i ovnen 10-12 minutter. Lav eventuelt en stikprøve på en af kagerne inden du tager dem ud. Kagerne skal være flydende i midten, men være faste rundt i kanten (ca. 1 cm ind). Tag kagerne ud af ovnen og vend dem ud på en tallerken. Hvis de absolut ikke vil komme ud, kan de eventuelt spises med en ske direkte fra skålen.

Server straks, gerne md god vanilje is og friske bær. – Mon Dieu ♥

{My favourite french style chocolate cake – the fondant. A little hot chocolate cake with a warm chocolate liquid middle – it is so good.}

Advertisement

7 thoughts on “Lun chokolade fondant

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.