Grækenland

Det er kun godt og vel en måned siden jeg var i Grækenland men det føles allerede meget længere tid siden fordi vejret herhjemme virkelig er blevet efterår. Grækenland for mig er lig med solskin, oliven og grill. Overalt man går kan man dufte souvlaki eller gyros som får tænderne til at løbe i vand.

I det traditionelle græske køkken indgår ofte lamme- og svinkekød, oliven og olivenolie, friske grøntsager som peber, tomat og agurk, citron, feta, forskellige slags fisk og masser af krydderurter. Desserterne er ofte meget søde og består ofte af honning og nødder. Græsk yoghurt er også en specialitet.

Nogle af de mest populære græske retter som man absolut må smage hvis turen går til disse breddegrader er som tidligere nævnt grillet kød som souvlaki der kan være enten lam, svin eller oksekød stegt på spyd. En anden specialitet er gyros som spises bedst rullet ind i fladbrød sammen med tzatziki, løg og paprika. Mere kendte og traditionelle retter er mousakka med aubergine og bechamel sauce bagt i ovnen, stifado som er en gryderet der tilberedes over mange timer, fyldte peberfrugter, store kødboller i tyk tomat sauce og så selvfølgelig græsk salat med masser af feta og olivenolie. Til dessert er alle former for søde kager med nødder populære eller måske en græsk yoghurt med honning.

Grækenland er intet stort vinland, men på Kreta producerer de nogle hvide vine som er ganske udemærket. Kaffen efter maden er lille og kulsort og med masser af kaffegrums i bunden af koppen.

Vi fyldte kufferten med krydderurter som tørret oregano og vild mynte, lokal honning, oliveolie, oliven, ouzo og rødløg som har en meget sødere smag end dem man køber herhjemme.

Grækenland får mit madhjerte til at danse ♥

Du kan finde et par græske opskrifter på cphfoodie:

Græske Dakos

Souvlaki med hjemmelavet tzatziki

Græsk Salat og fetabrød

Græsk morgenmad

Advertisement

5 thoughts on “Grækenland

  1. Grækenland når det er bedst ♥
    Mindes en dejlig ferie på Kreta – den første med gemalen – og selvom det græske køkken ikke har det bedste ry, så lykkedes det alligevel at finde adskillelige gode måltider dernede. Især deres fiskeretter var ret gode.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.