Græske Dakos

En af de ting vi spiste rigtig meget af i Grækeland var Dakos som er tomat og fetabrød der smager helt forygende. Efter vi er kommet hjem har jeg lavet vores egen version hvor rødløg og spidskommen også indgår. Rødløg er forresten en anden ting som smager helt fantastisk i Grækenland, meget sødere og mildere end dem man kender her hjemmefra. Så der røg et par rødløg med hjem i kufferten sammen med olie, frisk oregano og vild mynte, oliven mm.

Græske Dakos – 2 personer

2 skiver mørkt, groft franskbrød

2 tomater

1 rødløg

100 g feta

Spidskommen

2 oliven

Olie

Oregano

Start med at riste brødet så det tager godt med farve. Skær herefter tomaterne i små tern og læg dem ovenpå brødet. Smuldr fetaen over brød og tomat og skær tynde ringe af rødløget som anrettes oven på fetaen. Giv en godt sjat olivenolie og drys med frisk oregano og spidskommen. Sæt en oliven på toppen og voilá.

Advertisement

2 thoughts on “Græske Dakos

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.