Alzenau, Bayern i Tyskland

I efterårsferien kørte vi volven til Bayern i Tyskland hvor mine svigerforældre bor i den skønneste lille landsby i Alzenau. Området er fyldt med æbleplantager og vinmarker hvor der dyrkes lokal vin, og når solen skinner som den gjorde i Oktober da vi var forbi, ja så kan man godt et øjeblik glemme at man ikke er i Frankrig eller Italien men rent faktisk er i Tyskland.

Det er hovedsagligt hvidvin der produceres hernede og den mest brugte drue er Müller-Thurgau som de fleste af vinene er lavet på. Her kan også findes Bacchus, Riesling, Weißburgunder, Grüner Silvaner og endda Chardonnay. De seneste par år er der også kommet lidt røde vine til som laves på druerne Dornfelder, Regent, Domina og Spätburgunder men de hvide vine er klart de bedste.

En af vinbonderne hernede hedder Jürgen Simon, og udover sin vin, som han desværre ikke kan leve af så driver han også spisestedet Winzerstübchen som ligger oppe i vinmarkerne og som serverer traditionel tysk mad hvilket betyder en 3-4 forskellige slags schnitzler.

Til maden serveres naturligvis Jürgen Simons egen vin og der kan også købes et par flasker med hjem hvis det skulle være. Desuden kan man være heldig at den lokale æblebonde kommer rundt ved bordene og sælger ud af poser med friske æbler, marmelade eller hjemmepresset æblejuice.

Adresse: Schlossbergstr. 2, Alzenau-Wasserloss – Jürgen Simon

Et andet skønt spisested man ikke må snyde sig selv for hvis man er på disse kanter er Brathähnchen Farm (Hønsefarmen) som ligger oppe i bjergene i Steinau. Stedet som faktisk også er et lille hotel er altid fyldt til randen så her skal man huske at bestille bord hvis man ikke vil gå forgæves. Stedet er rustik med træmøbler, skind på stolene og åbent ildsted hvor grillkyllingen lige får en sidste tur inden den serveres. Menukortet byder på gode gedigne retter som gullash-suppe, kyllingelever, lam og grillspyd men den mest populære ret er selvfølgelig grillkyllingen som serveres enten halv eller hel, penslet med smør og med pomfitter og hjemmelavet æblemos på siden. Uha det er finde sager.

Adresse: Im Ohl 1, Steinau an der Strasse – Brathähnchen Farm

Så næste gang turen går sydpå kan det være den ikke behøver at gå helt så langt syd som Frankrig eller Italien. Tyskland og Bayern har en masse at byde på og så ligger det lige op af delstaten Hessen og Frankfurt.


Advertisement

One thought on “Alzenau, Bayern i Tyskland

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.