3 slags bruschetta

image

Jeg elsker tapas style mad hvor man har en masse små skåle på bordet og så sidder og nipper til forskellige lækkerier.

Disse bruschetta kan vel nærmest betegnes som byg selv bruschetta da fyldet kommer på bordet i små skåle med det ristede brød ved siden af, og så samler man selv sit bruschetta ved bordet med så lidt eller så meget fyld man lyster.

2 x tomat bruschetta

Den første bruschetta er en ganske almindelig tomat og basilikum bruschetta som laves ved at hakke 500 gram tomater fint og blande dem med en håndfuld hakket basilikum. Tilsæt 1-2 spsk. god olivenolie og smag til med salt og peber.

Til tomat/oliven bruschetta har jeg brugt samme blanding som til almindelig bruschetta men tilsat en lille håndfuld hakkede sorte oliven. Man kan også vælge at bruge bredbladet persille i stedet for basilikum.

Grøn bruschetta

Til den grønne bruchetta har jeg brugt en dåse cannellini bønner som er blevet skyllet og afdryppet og blendet sammen med en håndfuld basilikum, 1 fed hvidløg, 25 g mandler, en lille håndfuld parmesanost samt 1/2 dl olivenolie. Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber.

Server dine fyld med ristede brød gnedet med en smule hvidløg og eventuelt et dryp olivenolie på toppen.

Opskrift på rigtig bruschetta al pomodoro lige her.

Oskrift på white bean mash med cannellini bønner lige her.

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.