Sommersalat med parmaskinke, grapefrugt og pestodressing

image image

Vi kan rigtig gode lide parmaskinke hjemme hos os. Sådan RIGTIG godt lide parmaskinke, så stor var lykken, da jeg var så heldig at få en kurvfuld skønne grøntsager og parmaskinke leveret lige til døren i anledning af at italienerne fejrer 50 års fødselsdag for deres berømte Prosciutto di Parma.

Prosciutto di Parma er lidt ligesom rigtig champagne eller parmigiano reggiano. Det er et beskyttet varemærke som kun må bruges på det originale parmaskinke så man er sikker på kvaliteten altid er i top. Kun de bedste skinker udvælges til at blive Prosciutto di Parma skinke. De lagres i 12 måneder hvorefter de mærkes med det kendte kronesymbol såsom gør de kan sælges som ægte Parma skinke. Prosciutto di Parma må desuden kun produceres i Emilia Romagna-regionen i Norditalien, og grisene skal være født og opdrættet i Italien, BASTA!

Der produceres hvert år mere end 9 millioner parmaskinker og os danskere er faktisk på top 10-listen over de lande som køber flest hele parmaskinken (mere end 30.000 styks i 2012).

Nåh tilbage til min pakke parmaskinke som jeg valgte at bruge i en skøn sommer salat med grapefrugt og grøn pesto. Den kan minde lidt om denne opdateret melonsalat jeg tidligere har haft på bloggen, men grapefrugten gør at den alligevel smager helt anderledes.

Sommersalat med parmaskinke, grapefrugt og grøn pesto – 2 personer

  • 1 grapefrugt
  • 1 avokado
  • Et par salatblade
  • Et bundt basilikum
  • 4 skiver prosciutto (parma skinke)
  • Havsalt
  • Lidt citronsaft
  • Olivenolie
  • En god balsamico

Start med basilikum pestoen. Den laves ved at mase basilikummen med lidt havsalt i en morter.  Tilsæt 2 spsk. olivenolie og et godt squeeze citron. Mas godt sammen og sæt til side.

Skræl grapefrugten og skær den i mindre stykker. Skær avokadoen i skiver eller stykker. Riv salatbladene i mindre stykker og anret dem på en tallerken sammen med grapefrugt, avokado og prosciuttoen. Dryp basilikum pesto og balsamico over og server straks med frisk basilikum på toppen.

Tip: Spanske mandler eller mandler ristet på panden (med skind på) ville gøre det rigtig godt på toppen.

Råvarer i denne opskrift er sponsoreret af Parma. Meninger, holdninger og opskrift er min(e).

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.