Hurtige morgenboller

Super skønne og super nemme morgenboller som minder mig om dem min morfar plejede at bage da jeg var lille. De er ideelle til weekend morgenbordet da de kun tager en time at lave fra man finder melet frem til man står med en friskbagt bolle i hånden. De bliver helt sikkert et fast søndags indslag hjemme hos os.

Bollerne ville også gøre det rigtig godt som fødselsdagsboller med smør og marmelade spist sammen med varm kakao med flødeskum.

Hurtige morgenboller – 12 stk (opskrift fundet her hos Sif)

 • 6 spsk lunken vand
 • 50 g gær
 • 3 dl mælk
 • 3 spsk sukker
 • 1 1/2 tsk salt
 • 50 g smeltet smør
 • ca. 7-8 dl mel
 • æg eller mælk til pensling
 1. Start med at opløse gæren i vandet og rør godt rundt.
 2. Tilsæt mælk, sukker, salt og smeltet smør og rør rundt.
 3. Tilsæt melet lidt efter lidt så dejen ikke bliver for tør.
 4. Når dejen er rørt godt sammen æltes den let og deles og formes til 12 boller som sættes på en bageplade med bagepapir.
 5. Lad bollerne hæve i ca. 30 minutter under et rent viskestykke.
 6. Når bollerne er færdige med at hæve, pensles de med mælk eller æg og bages i en forvarmet ovn ved 225 grader i cirka 12-15 minutter. De er færdige når de er dejligt gyldne.

V E L B E K O M M E N…

 

 

 

 

32 thoughts on “Hurtige morgenboller

  1. Som i for meget? Jeg synes det er meget forskelligt fra gang til gang og alt efter om jeg ælter i hånd eller maskine. Der er derfor jeg skriver tilsæt lidt af gangen. Men ja det er måske lige i overkanten. Jeg retter det. Tak for feedback. Mvh Sandra

 1. Virkelig lækker opskrift, men nu har jeg prøvet den 2 gange, og der skal meget mere mel i, end 7-8 dl. Med mindre opskriften er beregnet til, at man sætter bollerne med ske. Kan du uddybe om din dej er til, at ælte med hænderne eller om du bare bruger en ske.

 2. Uuups. Har lavet den samme fejl 2 gange nu. Så det som dl. Og ikke spsk. Så tror da pokker, at den skal have så meget mere mel. 😂

  1. Hej, og undskyld mit sene svar da jeg har været på ferie :-)
   Jeg har aldrig prøvet at bage dem med kærnemælk så det tør jeg ikke sige. Hvis du prøvede at bage dem må du meget gerne skrive tilbage om det virkede :-)
   mvh Sandra

 3. Jeg har prøvet at bage de her boller, og må igen erfare, at der er STOR forskel på, hvor meget 7-8 dl mel vejer. Hvis man hælder op i et bæger direkte fra posen, komprimeres det mindre, end hvis man tager det op med ske. Det er nok derfor, at bolledejen også for mig er rimelig tynd. Bollerne blev gode, men lidt flade. En anden gang vil et mål i gram nok være at foretrække – jeg tror det skaber et mere ensformigt resultat

 4. haha… jeg lavede samme fejl….jeg brugte 6 DL vand istedet for 6 SPSK…
  helt min egen fejl…
  Jeg undrede mig også meget over mel forholdet…
  Men nu giver det meget mere mening

 5. Jeg er ikke bageentusiast… Er det underforstået, at hvis der ikke står noget specifikt, de så skal bages i alm. ovn kontra varmluft?

 6. Hej Sandra.
  Jeg ville lige høre dig om det er muligt at man kan lave dem some koldthævede?
  altså sådan at man laver dem om aftenen, og bager dem om morgenen dagen efter?

  1. Hej Sarah, Jeg har ikke prøvet men umiddelbart vil jeg ikke anbefale det. Jeg tror ikke dejen egner sig til det. Hvis jeg var dig ville jeg finde et anden opskrift der er bedre egnet til at hæve natten over. Jeg har et par stykker på bloggen.
   Mvh Sandra

   1. Hvis man nu nøjes med kun at tilsætte 15 gram gær, tror du så det kan lade sig at gøre at lade dem hæve natten over? Evt. på køkkenbordet eller i køleskabet?

    Jeg spørg da jeg af en eller anden grund ikke kan åbne nogen af dine andre opskrifter…

    På forhånd tak

    mvh. Anonym Bager

 7. Jeg er ikke god til bagværk men må sige at den her opskrift gjort det nemt… de bliv så god og luftigt og stor… Det var til min søns 2år fødselsdagen i vuggestue og alle elske dem… 1000 tak for din opskrift 😊😊

  1. Ærligt.. det går altid galt for mig når jeg doubler opskrift på enten kage eller brød op, så det tør jeg simpelthen ikke sige, desværre 😊

 8. Den bedste opskrift jeg nogensinde har prøvet! De er et sikket hit her hjemme og til fødselsdage. Jeg har lavet en lille tilføjelse, jeg har gjort det at, ud af de 8 dl. Mel, er 2 af dem fuldkornsmel, det fungere bare så godt! ☺️ Mange tak for opskriften.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.