3 x Dessert au Chocolat

Da vi havde venner på besøg i weekenden sluttede vi af med en lækker symfoni af 3 x Dessert au Chocolat. Jeg snød en lille smule og købte chokolade isen men både kagen som er Anne au Chocolat’s berømte chokoladeballade kage og chokolademoussen var hjemmelavet. Det smagte himmelsk.

Anne au Chocolat’s Chokoladeballade Kage

Jeg lavede halv portion i forhold til opskriften på Annes blog, da jeg var bange for vi ellers ville gå chokolade kolde:-)

100 g mørk chokolade

100 g smør

100 g sukker

2 æg letpisket

1 spsk. mel

Smelt chokoladen og smørret  i en lille gryde over et vandbad. Tag gryden af varmen når blandingen er smeltet og rør sukkeret i. Pisk æggene sammen i en lille skål og tilsæt lidt ad gangen. Til sidst kommes mel i.

Bag kagen i en lille form i 25-30 min ved 180grader. Den skal stadig være lidt blød og “ufærdig” når den kommer ud da den skal sætte sig i køleskabet de næste 12 timer inden de serveres og spises.

Jeg serverede den med et drys flormelis på toppen.

Chokoladeballade kage

Chokolademoussen besluttede jeg at lave med lys orangeknas chokolade for at give en lidt anden chokolade smag til min chokolade symfoni. Jeg prøvede mig lidt frem og det endte med at blive ganske lækkert.

Jeg brugte Marabou da det er Sebastians yndlingschokolade – Er der nogen som kender til andre lækre LYSE orangeknas chokolader der kunne bruges?

Mousse au Chocolat med lys orangeknas chokolade

100 g lys Marabou chokolade med orangeknas

4 past. æggeblommer (altså 2 små bægere)

35 g sukker (ca. 2 spsk. )

250 ml piskefløde

Smelt 2/3 dele af chokoladen over vandbad. Den sidste 1/3 smeltes i den varme chokolade når denne er taget af blusset. Så falder temperaturen en anelse på chokoladen hvilket jeg synes fungerer bedst når det skal blandes med flødeskum.

Mens chokoladen står og smelter piskes æggeblommer og sukker sammen til en hvid og skummende blanding, og i en anden skål piskes fløden til flødeskum – den må endelig ikke være for stiv.

Hæld nu chokoladen ned i æg og sukker blandningen og rør forsigtigt rundt. Vend herefter flødeskummen i blandingen.

Anret i portionsglas og lad den stå i køleskab et par timer inden den serveres eventuelt med chokolade eller revet appelsinskrald på toppen.

Lys Mousse au Chocolat med orangeknas

Advertisement

6 thoughts on “3 x Dessert au Chocolat

 1. Kære Sandra,
  Hvor gad jeg godt have været med til at spise denne dessert :-)
  Dog synes jeg at du skal lave hele portionen næste gang – den holder jo længe i køleskabet hehe!
  Alt godt,
  Anne

 2. Det er virkelig en fin blog du har! Jeg forsøgte mig med krebinetterne til aften: én af min lillebrors livretter og første gang at min islandske kæreste skulle smage sådanne. Responsen var “mmhh.. de der krabedutter smager da meget godt!”
  Anyways, nu sidder førnævnte og ser fodbold og jeg bladrer din blog igennem for inspiration til hverdags mad og særligt desserter, som vi elsker herhjemme. Og som tak for dit besyv i mit køkken, kommer et beskedent et retur. Den ultimativt bedste chokolade med orangeknas er og bliver: http://katalog.supervare.dk/file.aspx?ID=5774540183107&mh=300&mw=213
  God aften og kom endelig med mere inspiration til de retter, der er til at overskue når man kommer sent hjem fra job og handler ind i netto på vejen :)

  1. Hej Simone,

   Mange tak for de pæne ord og for tippet omkring chokoladen. Jeg prøver den næste gang, hvis jeg altså kan vente med at spise den indtil den er kommet i desserten ;)

   Jeg lover at blive ved med at komme med opskrifter og gode ideer til hurtig mad.

   God dag til dig, Kærlig hilsen Sandra

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.