Salade Chèvre Chaud

Dette er en af mine yndlings spiser, og så snart Sebastian ikke er hjemme ryger der en rulle i køleskabet. Han er ikke fan af gedeost (meget mærkeligt i min verden) så da han var ude at rejse i sidste uge fik jeg Salade Chèvre Chaud til aftensmad 3 dage i træk :-)

Der er et væld af muligheder i forhold til salaten – jeg synes det smager lækkert med valnødder og en dressing med en lille smule sennep og honning.. Honningens sødme smager altså bare godt sammen med gedeosten.

Salade Chèvre Chaud

Grøn salat

Et par skiver franskbrød eller toast

En rulle gedeost

Valnødder

Start med ar riste valnødderne på en tør pande så de kan nå at køle af. Stil til side.

Skær brødet ud i passende skiver og læg et par gode (tykke) skiver gedeost ovenpå. Jeg lægger altid et skive gedeost på et skive brød. Stil gedeosten i ovnen og giv den gas under grillen. Hold øje for det går hurtigt. Ca. 5 minutter.

Salat dressing

Jeg laver denne simple franske salat dressing på en god olivenolie, rødvinseddike, dijon sennep, hvidløg samt salt og peber. Det er nemmest at piske den sammen med et lille piskeris.

 • 1 spsk. rødvinseddike
 • 1 spsk. sennep
 • 1/2 fed hvidløg, hakket fint
 • 3 spsk. olivenolie
 • Salt og peber

Bland grøn salat med de ristede valnødder og hæld dressingen over. Anret med gedeost toast ovenpå et fini..

Salade Chèvre Chaud

Advertisement

9 thoughts on “Salade Chèvre Chaud

   1. Mhmmm godt spørgsmål. Rødt er altid godt til ost synes jeg, og her er min egen prefærance nok en Cabernet Sauvignon fra Bordeaux til denne ret. Men herhjemme ville den nok altid blive spist med en hvidvin som Wingman :-) aller helst en Muscadet, men de kan være svære at finde herhjemme. Superbrugsen har dem en gang i mellem. Alternativt en Risling eller en hvidvin fra Loiredalen så Sancerre eller Pouilly-fumé. Håber det kan give lidt inspiration :-)

 1. Elsker også gedeost. Og helt enig i, at valnødder passer rigtigt godt til salaten til geden. Også enig i at honning passer godt til, men jeg putter det på gedeosten før den ryger i ovnen. Det er også godt.

  En anden super lækker forret, der involverer ged og honning er indbagte små pakke med gedeost, en skive tomat, en skive skinke og honning – det er fantastisk:)

  Mht vin, så er fransk rosé, enten fra Provence (Lubéron eller Aix) eller fra Côte d’Azur eks. Bandol, spot on.

  Tak for blog.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.