Jordbærtærte

Denne lækre jordbær tærte, spiste vi som dessert til en påskefrokost søndag i påsken. Tærten er inspireret af den Xenia lagde ud på sin blog i starten af april og som oprindeligt stammer fra Alletiders Kogebog.

Den smagte bare mums..

Jordbærtærte

Mørdej:

100 g koldt smør

150 g hvedemel

50 g sukker

1/2 pisket æg

Marcipanfyld:

150 g marcipan

75 g blødt smør

75 g sukker

1/2 pisket æg

+ 100 god chokolade

Creme:

1/2 brev kagecreme med vaniljesmag

2,5 dl. mælk

2,5 dl. piskefløde

+ 500 g jordbær, pillet og skåret i halve eller kvarte.

Start med at lave mørdejen. Det gøres nemmest i en form for en blender men kan selvfølgelig også gøres med håndkraft:) Bland sukker, mel og smør godt sammen (smør smuldres ud i mel og sukker) og tilsæt ægget lidt af gangen så mørdejen bliver fast. Form til en kugle og sæt i køleskabet i cirka 1 time.

Tænd ovnen på 200 grader og pensl et tærtefad (Ø 26 cm) med smør eller olie. Rul nu mørdejen ud og tryk den ned i tærtefadet. Prik huller i dejen med en gaffel.

Rør nu marcipanfyldet sammen – det er nemmeste at rive den kolde marcipan ned i smør og sukker på et rivejern og så tilsætte ægget. Smør marcipanfyldet ud på tærtebunden og bag i ovnen i 20 minutter.

Chokoladen hakkes i mindre stykker og hældes ovenpå marcipanfyldet efter 20 minutter i ovnen. Bag bunden med chokolade i et minut eller to hvorefter chokoladen kan spredes ud ove hele tærtebunden med en paletkniv eller dejskraber.

Lad tærten køle af så chokoladen størkner helt. Det kan eventuelt gøres i køleskab.

Rør kagecreme pulver sammen med mælk og pisk godt, lad cremen stå og sætte sig i 20 minutter. Pisk herefter fløden til flødeskum og bland den sammen med cremen. Fordel cremen på den kolde tærte og pynt med de ordnede jordbær ovenpå. Lækkert!

Personligt synes jeg der var lidt for meget creme så jeg valgte ikke at bruge det hele, men det er jo en smagssag. Smuk ser kagen ud og den bringer i alt fald lykke hvorend den bliver serveret:)

Advertisement

6 thoughts on “Jordbærtærte

  1. Endnu en gang stor ros til dig og din smukke hjemmeside. Det er en fornøjelse at følge dine madoplevelser, der akkompagneres af æstestiske og flotte billeder. Keep up the good work! Tak:)

  2. Pingback: 5 ting.. «

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.