Spaghetti Vongole

Sidste gang jeg spiste Spaghetti Vongole var på ferien på Tenerife for en måneds tid siden. Den blev lavet i min yndlings røde gryde som jeg synes er super fin at lave spaghetti i – jeg må have en rød gryde herhjemme.

På Tenerife er det altid super nemt at få fat i venusmuslinger som sælges friske i et lille net med 1/2 kilo i de fleste supermarkeder. Prøv fiskehandleren herhjemme og ellers kan andre slags muslinger også bruges.

Spaghetti Vongole – 2 personer

250 g spaghetti

1/2 kilo venusmuslinger

2-4 fed hvidløg (efter smag)

1/2 frisk rød chili (uden kerner) som hakkes fint eller lidt tørret chili-flakes

En håndfuld bredbladet persille, hakket

Olivenolie

1 glas hvidvin

Salt + friskkværnet peber

Kog spaghettien som anvist på pakken.

Vask og skrub muslingerne. Frasortér de muslinger som er åbne og smid dem ud hvis de ikke lukker sig når man banker let på dem. Stil de rensede muslinger til side.

Varm olien op i en gryde og svitz hakket hvidløg og chili til det begynder at tage farve. Tilsæt muslingerne og den hakkede persille. Hæld hvidvinen over muslingerne og  læg låg på gryden. Lad det stå i cirka 5 minutter mens muslingerne bliver dampet. Når du tager låget af skal muslingerne have åbnet sig – smid de muslinger ud som stadig er lukket.

Hæld nu muslingerne sammen med den kogte spaghetti og tilsæt eventuelt en smule af det kogte spaghetti vand hvis vinen har kogt for meget ind. Krydr med salt + friskkværnet peber og måske lidt ekstra hakket bredbladet persille på toppen. Server med det samme – eventuelt sammen med et koldt glas hvidvin ♥

Spaghetti Vongole

Advertisement

4 thoughts on “Spaghetti Vongole

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.