Beijing – #2

(Nudler og oksekød i chili sauce med koriander)

Så er det vidst tid til at kigge tilbage på hvad jeg ellers spiste i Beijing i Juni. Hvis du ikke har set første inlæg om min tur til Beijing kan det læses lige her og her kan du læse om LAN Club i Beijing som er designet af Philippe Starck.

Mandag tog vi først til Temple of Heaven og herefter ud til Houhai som er et grønt område ved en stor sø der ligger imellem de gamle hutonger. Ganske charmerende sted en smule væk fra det mere hektiske downtown Beijing.

Vi fandt en skøn lille restaurant lige ved vandet som serverede vores elskede sichuan køkken. Der måtte vi ind, og jeg må indrømme at det er det bedste stegte svinekød i chili som vi nogensinde har fået. uha det var gode sager. Det var alle retterne faktisk og så havde vi skøn udsigt.

(Oksekød i sort bønne sauce med koriander)

(nudler med skaldyr i abalone sauce)

Selvom jeg er vild med kinesisk mad, trængte vi tirsdag til lidt afveksling så vi tog en tur til Ritan Park, og Schindlers Tankstelle som er en meget traditionel tysk restaurant. Og nu var det jo Juni måned så mindtsandten om de ikke også serverede hvide asparges her.

Ritan Park er et skød sted som ligger tæt på hvor vi havde vores lejlighed da vi boede i Beijing så vi har gået rigtig mange ture her.

Onsdag fløj vi ned til Xian som ligger cirka en time i flyver fra Beijing. Xian er den gamle kejserby og det er her man kan se de fantastiske terracotta soldater. Det var en fantastisk oplevelse og kan virkelig anbefales hvis man er i Kina.

Tilbage i Beijing var det efterhånden ved at være slut med ferie. Der var dog stadig lige et par ting vi skulle nå og en af dem var den brasilianske restaurant Alameda i Sanlitun.

Vi havde reserveret bord til frokost da serveringen nogle gange godt kan gå lige lovlig hurtigt hvilket ikke er så hyggeligt om aftenen. Til gengæld får du 2 retter super lækker mad for 68 Renminbi eller godt 60 danske kroner. Det er billigt!!!

Til forret fik vi henholdsvis andesalat med watergrass og rejer i karry med ananas og jordbær. Til hovedret fik vi wild pork med stegt polenta og en lækker sauce. Som en lille side dish havde vi bestilt små cheese bread. Det hele smagte fantastisk og det kan virkelig anbefales hvis man er i Beijing. Value for money$$

De sidste par dage blev brugt på at få set (og spist) det sidste. Vi var på det Olympiske Stadium og på Galleri 798 som er et MUST hvis man er i Beijing. Derudover fik vi shoppet det sidste og spist farvel middag på LAN Club.

Beijing – Jeg ♥ dig. Jeg håber vi spises ved en anden gang!


3 thoughts on “Beijing – #2

  1. Hvor er det nogen rigtigt god inspiration, du fået samlet her. Måske jeg burde holde tema-uge på mit kollegiekøkken snart, med lidt fokus på Asien…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.