Flødekarameller med saltede pistacienødder

Jeg er så småt begyndt at lave juleknas og konfekt og et af de nye tiltag dette år er flødekarameller.

Disse skønne karameller med saltede pistacienødder er inspireret af Anne au Chocolats lækre karameller lavet på kondenseret mælk. Karamellerne er nemme at lave, kan varieres i det uendelige og så smager de virkelig lækkert. Kondenseret mælk kan efterhånden købes i de fleste supermarkeder og både Bilka, Føtex og Superbrugsen fører kondenseret mælk fra Neslé som er rigtig lækker.

Næste gang jeg laver karameller tilsætter jeg lidt lakridssirup og en anden portion som skal overtrækkes med tyk mørk chokolade.

Flødekarameller med saltede pistacienødder (30-40 stk.)

 • 1 dåse kondenseret mælk (ca. 395 g)
 • 120 g smør
 • 2 spsk. honning
 • 150 g rørsukker
 • En håndfuld saltede hakkede pistacienødder

Start med at smelte smør, kondenseret mælk, honning og rørsukker ved svag varme mens du rører konstant med et piskeris så det ikke brænder på. Når blandingen er smeltet sammen og sukkeret er næsten opløst skrues der op for varmen og piskes godt i cirka 10 minutter til massen har fået karamelfarve og er begyndt at tykne. Tilsæt de hakkede pistacienødder og rør rundt en sidste gang.

Hæld karamelmassen i en lille form med bagepapir og stil den i køleskabet indtil karamellen er blevet hård og kan skæres i mindre stykker. Det tager mindst 3-4 timer.

Hvis karamellerne ikke skal spises med det samme kan de pakkes i bage- eller madpapir. Så ser de også rigtig fine ud hvis de skal gives væk :-)

Advertisement

8 thoughts on “Flødekarameller med saltede pistacienødder

 1. De ser superlækre ud! Meget smukke billeder :-)
  Har også lavet flere sjove udgaver af karameller ud fra Annes basisopskrift, og den er rigtig dejlig at arbejde med :-)

 2. Hej :)

  Jeg faldt tilfældigt over din opskrift her, og prøvede den straks af – det var super nemt og de smager virkelig godt! Dog bliver mine ikke lige så fine, som dine gør. Når karamelmassen har stået på køl de 3-4 timer er den stadig lækker karamel-agtig og blød i konsistensen. Men når jeg så skærer den ud i stykker og pakker i papir, så bliver de mærkeligt tørre og melede og slet ikke bløde og lækre som karameller jo skal være, og som de var før jeg skar dem ud. Bliver dine også sådan, eller ved du hvad jeg gør forkert?

  1. Hej Anne-Sofie,
   Hmm nej mine bliver ved med at være karamelagtige også efter de er pakket i papir. Jeg lader mine være i køleskabet også efter de er pakket ind, måske hjælper det?
   Mvh Sandra

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.