Portugisiske egg tarts

Jeg elsker egg tarts, de små sprøde bunde med cremet fyld af æg og vanille mhmmm… Denne her opskrift kommer fra Jamie Oliver og selvom jeg er stor fan af ham må jeg indrømme at kagerne altså ikke blev helt så gode som dem jeg har spist rigtig mange af da jeg boede i Kina eller på besøg i Hong Kong og Macao hvor kagerne oprindeligt kommer fra. Men lækre det er de nu alligevel.

Egg tarts i Macao

Portugisiske egg tarts – 6 styks

  • 1 pakke butterdej
  • 1 æg
  • 125 g creme fraiche
  • 1 spsk. kanel
  • 1 tsk. vanille
  • 5 spsk. sukker
  • 1 appelsin

Start med at rulle butterdejen ud så du har en overflade på ca 20x20cm. Drys med kanel og rul butterdejen sammen så kanelen ender op i midten, inde i rullen.

Skær kanelrullen i 6 skiver og tryk hver af skiverne ned i en muffinform. Dejen skal komme lidt op af siderne. Bag de små forme i ovnen i cirka 10 minutter til de er gyldne.

Herefter laves cremen. Det gøres ved at blande creme fraiche, æg, og vanille sammen med 1 spsk. sukker og revet appelsinskal fra appelsinen. Fyld cremen i tærterne og sæt dem tilbage i ovnen i cirka 8-10 minutter.

Jamie Oliver laver til sidst en karamel med 4 spsk. sukker og saften fra appelsinen som smeltes sammen på en pande og forsigtig hældes over kagerne når de kommer ud af ovnen. Rigtige egg tarts har ikke karamel på toppen men det smager jo meget godt, så længe man ikke kommer for meget på så overfladen ender med at blive stenhård.

Lad kagerne stivne og så er de ellers klar til at blive hapset.

Advertisement

4 thoughts on “Portugisiske egg tarts

  1. Den lækkerbisken kender jeg faktisk ikke, men de ser nu indbydende ud. Kan de evt. spises sammen med lidt creme fraiche eller vil det være synd?

  2. Hvis du ikke er fan af Jamie Oliver så led efter opskrifter på Nata Pastel … der er dén klassiske portugisiske kage. Oprindeligt fra et kloster lige uden for Lisabon. Smagte den originale version fra den bager der “huggede” opskriften fra munkene og som ligger lige ved siden af klosteret – det var dog ikke lige min kagesmag.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.