Engelsk bread pudding

100Åhh jeg er vild med bread pudding, sådan en lun, duftende sag meget gerne serveret med vaniljecreme til mums. Opskriften her er lidt en blanding af opskrifter. Jeg opdagede først bread puddingen da Nigella Laeson lavede den i tv med croissants, men jeg må indrømme at Klidmoster ide med at bruge ahornsirup i stedet for at stå og smelte sukker, jamen det er jo genialt :-) Du kan se Klidmosters opskrift lige her.

Denne gang lavede jeg bread puddingen med croissanter som Nigella gør det. Man kan selvfølgelig også bruge dag-gammelt brød, men jeg må sige at jeg synes den bliver aller bedst hvis man bruger lagkagebunde. Ja bare de billige fra supermarkedet. Det smager bare helt rigtigt!

Bread Pudding

  • En form for brød, enten 2-3 croissants eller brød uden skorper, eller en pakke lagkagebunde.
  • En håndfuld rosiner
  • 100 ml ahornsirup
  • 250 ml piskefløde
  • 2 æg
  • 1 spsk. rørsukker

Start med at smøre et lille ovnfast fad med smør, og bræk herefter dit brød i mindre stykker. Hele den lille form skal fyldes op. Fordel dine rosiner ind i mellem brødet. Husk, ingen rosiner på toppen, brændte rosiner er ikke et hit.

Varm forsigtigt ahornsirup og fløde op i en lille gryde. Pisk æggene sammen i en skål og hæld forsigtigt flødeblandingen i lidt af gangen mens du rører rundt. Hæld blandingen over brødet i formen og drys med rørsukker på toppen.

Lad det trække et par minutter inden du bager bread puddingen i ovnen ved 180 grader i cirka 20 minutter.

Spis den varm, mums altså!

Advertisement

4 thoughts on “Engelsk bread pudding

  1. Oj, det ser lækkert ud!
    Jeg har set talrige programmer hvor de har lavet den her kage. Og hver gang lover jeg mig selv at det er på tide at lave den selv. Men desværre er det aldrig blevet til noget…. Det ser virkelig lækkert ud og jeg glæder mig til engang at smage den :)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.