Bananmuffins med mørk chokolade

Denne opskrift kommer fra Sarahs lækre blog Sarahs Kager. En skøn blog med de dejligeste kager, så hvis i ikke har været forbi så kig ind, det kan anbefales.

Sarah skriver opskriften er idiot sikker, og den er også ret nem at gå til. Jeg synes dog at dejen (som er tyk, rigtig tyk når den skal bages) bliver en anelse tør, lidt hurtigt så med mindre man har tænkt sig at spise alle kagerne med det samme eller fryse dem ned til senere kan man overveje en mindre portion.

Jeg kom smeltet chokolade på kagerne mens de stadig var i ovnen. Det var lidt noget griseri og chokoladen var lige bitter nok (64% mener jeg) så note til mig selv må være at 1) bruge en mindre bitter chokolade og 2) enten tilsætte den som hakket chokolade eller først når kagerne er ude af ovnen.

Bananmuffins med mørk chokolade – 12 stk

200 g valnødder

250 g mel

1 spsk. bagepulver

1/2 tsk. salt

120 g smør (blødt)

200 g brun farin

2 æg

11/2 tsk. vanilje

3-4 modne mosede bananer.

Start med at riste nødderne på en varm pande og lad dem køle af. Bland mel, bagepulver og salt i en skål og rør smør, sukker og vanilje sammen i en anden skål. Når blandingen er cremet røres æggene i et af gangen og de mosede bananer tilsættes. Bland nu bananblandningen sammen med melet og tilsæt de ristede nødder. Rør rundt et par gange.

Hæld dejen i papirforme i en muffinform og bag i ca. 20-25 minutter i en 190 grader forvarmet ovn.

Så snart kagerne er kommet ud af ovnen lægges 1-2 stykker chokolade på toppen så det smelter. Den smeltede chokolade smøres ud med en bagepensel eller kniv så den dækker hele kagen.


Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.