Paris Photo Diary ♥

I starten af Oktober var jeg på en skøn weekend i Paris med familien. Jeg boede i Paris i 2004 til 2006 og derfor føles det altid lidt som at komme hjem når vi tager et smut forbi.

De sidste par gange jeg har været i byen har jeg boet på Select Hotel på Place Sorbonne og det kan bestemt anbefales da det ligger skønt i forhold til både Notre Dame, Latiner Kvarteret, Saint Germain, Luxembourg Haven og Panthéon. Denne gang boede vi på et andet hotel ved Latiner Kvarteret med udsigt til smukke Notre Dame fra øverste etage. Hotellet som hed Hotel Europe Saint Severin var virkelig skønt og værelserne nogle af de største jeg har boet på i byen.

En af de bedste ting ved Paris er deres søde brød og kager. Og man kan ikke tage til Paris uden at smovse croissants og pain au chocolat. En af mine favorit bagere er Paul, som er en fransk kæde af bagerier der virkelig bager skønne baguettes brød og kager. De fleste af deres butikker har servering i butikken og de største af dem serverer også salater og sandwich til frokost. Skønne kager købes på de boulangeries som findes over alt i byen, og hvis det er macarons man er ude efter i smukke farver er Ladurée det mest berømte sted.

Paris har også et hav af lækre køkken-butikker hvor man kan købe alt hvad hjertet begærer. Et par favoritter i området omkring Rue Etienne Marcel er La Bovida og Mora i Rue Monmartre og den mest berømte  E. Dehillerin på hjørnet af Rue Coquillière og Jean- Jacques Rousseau. De to sidste kan godt synes en smule industrielle men La Bovida er også for den “almindelige” madnørd. Jeg købte blandt andet en skøn lille blinis pande som jeg indtil nu kun har bagt amerikansle pandekager i.

Noget af det mest fantastiske ved Paris er selvfølgelig maden. Hvis man er så heldig at bo et sted hvor man selv kan lave mad må man ikke snyde sig selv for en tur på et af de lokale markeder eller en tur i delikatesse afdelingerne i enten Le Bon Marché eller Galeries Lafayette. En af mine favorit gader når det kommer til mad og delikatesser er Rue Mouffetard ikke så langt fra Notre Dame som også har et lille marked om lørdagen.

Hvis man bor på hotel, ja så er det jo bare at sørge for at lave sit hjemmearbejde ordentlig og få bestilt bord i god tid hvis man planlægger at spise på nogle af de mest kendte restauranter. Paris har alt hvad hjertet begærer og mere til af skønne restauranter så det er bare at kaste sig ud i det :-)

Det er ikke for ingenting at Paris bliver kaldt for Byernes By, og det bedste råd herfra er næsten bare at tage afsted, uanset årstid, og snuse rundt i gaderne, smage på den skønne mad og blive forelsket i byen.

Paris je t’aime ♥

Advertisement

7 thoughts on “Paris Photo Diary ♥

  1. Eeeej, hvor ser det skønt ud. Jeg boede i Paris fra 1997-1999 og kender sagtens følelsen af at “komme hjem”. Jeg var der sidst i august men alligevel blev abstinenserne forleden for hårde og vi spontanbookede en weekend i slutningen af november. Aaah.. Nu mangler vi bare at få afsat ungerne… mindre detalje!

    Kan du anbefale et godt spisested? Vi har den ene aftens spisning på plads men kunne godt bruge en anbefaling til den anden aften :)

  2. Det er under en måned siden, jeg var dernede, og nu har jeg straks fået abstinenser igen! Det er ikke fair :-D

    Til Jane – jeg kan anbefale Le Vernet, hvis restaurantbesøget godt må koste lidt ekstra :-)

      1. Hvor sjovt! Jeg havde netop besluttet at valget måtte falde på Christophe og så er det netop den, Mira anbefaler. Men det er jo nemt afgjort så ;-)

  3. Yahhh, endnu et skønt indlæg om Paris. Jeg har fået en tur til Paris af min mand i 40 års fødselsdagasgave, så disse indlæg læses med glæde. Jeg har været i Paris et par gange før, men det er maaange år siden.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.